Een aantal praktische weetjes.....
Welke onderdelen vind je terug in een traject?
Kennismakingsgesprek:
- We starten met een telefonisch kennismakingsgesprek van 30 minuten.
- Hierin kun jij als ouder al kort vertellen wat er speelt en waar jullie zorg ligt.
- Ook kun je, als de hulpvraag al helder is, deze aan me voorleggen. Ik zal jou dan ook wat meer vertellen over mijzelf en mijn werkwijze.
- Een mooie manier om alvast te ontdekken of er een klik is en ik degene ben die met jullie mee op reis kan gaan.
- Na aanleiding van ons gesprek, jouw wensen, jouw verlangens en jouw hulpvraag stel ik je een traject voor.
- Dat kan één van pakketten zijn zoals beschreven op de Werk met mij-pagina of een op maat gemaakt pakket. Je ontvangt via de mail mijn voorstel.
Oriëntatiegesprek:
- Voel je dat het klikt en wil je een oriëntatieafspraak maken dan stuur ik je/jullie als ouder(s) een oriëntatieformulier toe.
- Het is fijn als ik dit formulier ingevuld terugontvang voor het oriëntatiegesprek.
- Tijdens het oriëntatiegesprek dat plaats vindt met jou/jullie als ouder(s) en het kind maken we verder kennis en gaan we al samen aan de slag. Jullie zijn namelijk onlosmakelijk verbonden bij je kind en worden in het traject betrokken.
- De ontdekkingsreis start vanuit hoe de situatie nu is voor het kind. Als de reis begint krijgt je kind zijn eigen krachtsteen, deze krachtsteen geeft kracht tijdens de reis en helpt mee te onderzoeken wie het kind is.
- Daarnaast ontvangt je kind na iedere sessie een kleiner krachtsteentje om in zijn/haar krachtstenenzakje te stoppen. Krachtstenen spelen een belangrijke rol tijdens de reis.
- Het kind mag tijdens het oriëntatiegesprek zijn eigen ‘Wat wil ik leren?-blad invullen.
Kindsessies:
Het creëren van succeservaringen vormt de leidraad naar plezier en vertrouwen in de toekomst. Tijdens 1 op 1 coaching help ik jouw kind de oplossing binnen zichzelf te vinden, omdat ik geloof dat de antwoorden in het kind zelf zitten.
- We praten en we spelen spelletjes.
- Daarnaast gebruik ik graag creatieve werkvormen, ontspanningsoefeningen en zet ik prentenboeken in.
- Vanuit creatieve werkvormen geeft het kind zijn/haar inzichten, proces, gevoelens e.d. weer in een creatief product.
- Het kind gaat aan de slag met bijvoorbeeld klei, verf, stiften, natuurlijke materialen, krijt, tijdschriften enz.
- Tijdens de reis nemen krachtstenen een belangrijke plek in. Op zoek gaan naar jezelf en ontdekken welke unieke ‘kristal’ je bent met al je fantastische kwaliteiten, vaardigheden en talenten is daar belangrijk in.
- Vandaar dat ik ook altijd start met ‘Wie ben ik?’ Samen met het kind ga ik op zoek naar wie ben jij, welke kwaliteiten en talenten horen bij jou en welke kwaliteiten en talenten zou je nog verder willen laten groeien.
- Zo werken we aan het zelfvertrouwen van het kind en doet het zelfkennis op. Dit is iets waar een kind de rest van zijn leven wat aan zal hebben. En worden vervolgens ingezet om de gewenste situatie te bereiken.
- Ik ben er om jouw kind te helpen en te begeleiden bij het behalen van het doel dat we aan het begin van de coaching samen hebben bepaald.
- Ik luister, ik help en kijk mee, maar je kind doet het uiteindelijk helemaal zelf.
- Tijdens de sessies komen de thema’s zelfvertrouwen, weerbaarheid, sociale vaardigheden en omgaan met emoties terug.
Oudersessies:
- Tijdens de oudersessies kijken we samen hoe het nu met het kind gaat en hoe het met jou/jullie als ouder(s) gaat. We onderzoeken samen wie jij/jullie als ouder(s) zijn. Wie ben jij met jouw kwaliteiten en talenten en waar wil jij nog in groeien? Hoe verbinden jullie als ouders jullie eigen kwaliteiten en talenten? Waar kunnen jullie met en van elkaar leren?
- We bespreken samen wat jou kind nog nodig heeft op zijn/haar reis en wat jullie hierbij nog nodig hebben, zodat ook jullie tools hebben om je kind thuis verder te begeleiden.
- We kijken samen hoe je anders naar het gedrag van je kind kunt kijken en hoe je er anders mee kan omgaan. Je krijgt tools om je kind te leren omgaan met zijn/haar emoties.
- Net als bij de kindsessies zet ik ook graag tijdens de oudersessies creatieve werkvormen, ontspanningsoefeningen en prentenboeken in.
- Vanuit creatieve werkvormen geeft jij/jullie als ouder(s) jou/jullie inzichten, proces, gevoelens e.d. weer in een creatief product. Ook jij/jullie mogen aan de slag gaan met bijvoorbeeld klei, verf, stiften, natuurlijke materialen, krijt, tijdschriften enz.
Samensessie:
- Er kunnen ook samensessies zijn waar jullie samen aan de slag gaan om met elkaar te verbinden. Even een uurtje heerlijk quality time samen.
- Ik stem deze sessie af op jullie traject vanuit een creatieve werkvorm, een ontspanningsuurtje of spelvorm. Even een straalmoment voor jullie samen.
Evaluatiegesprek:
- Tijdens het traject kun je altijd vragen stellen door te mailen of te bellen.
- Na ongeveer vijf sessies volgt een evaluatiegesprek en kijken we samen hoe het gaat.
- We kijken samen of de reis beëindigd kan worden of dat er nog een vervolg nodig is.
Terugkomsessie:
- Als na het evaluatiegesprek blijkt dat je kind weer alleen verder kan reizen, sluiten we het traject af met een terugkomsessie voor het kind en jou/jullie als ouder(s).
- We plannen samen in binnen welk tijdsbestek dit fijn is. Ik stem deze sessie af op jullie traject vanuit een creatieve werkvorm, een ontspanningsuurtje of spelvorm. Even een feestmoment voor jullie samen.
Veel gestelde vragen beantwoord
Hoe start een traject?
Een traject kan ieder moment starten. We doen dit in overleg. In eerste instantie is er een kennismakingsgesprek. Voelt dit goed en denk je ik wil weten wat Christel kan bieden, dan stuur ik je een trajectvoorstel. Na ondertekening van dit traject kunnen de sessies ingepland worden.
Hoe lang duurt een traject?
Een traject duurt meestal 4-6 maanden. Dit is afhankelijk welk traject wordt ingezet.
Hoe lang duurt een sessie?
Een sessie duurt altijd 60 minuten of de tijd is vooraf afgestemd. Ik werk 50 minuten echt met je kind en/of jullie als ouders. In de laatste 10 minuten koppelen we terug en maken we een nieuwe afspraak.
Waar vinden de sessies plaats?
De sessies vinden online en offline plaats. Het kennismakingsgesprek is telefonisch. De online sessies vinden plaats via Zoom. De andere sessies vinden plaats in mijn praktijkruimte aan de Provincialeweg 47 in Veldhoven.
Wanneer vinden de sessies plaats?
Dit stemmen we samen onderling af. Mijn werkdagen zijn maandagmiddag in overleg, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdagmiddag in overleg.
Hoe verloopt de betaling?
Je ontvangt na goedkeuring van het trajectvoorstel en het oriëntatiegesprek een factuur. Je kunt de factuur binnen 14 dagen betalen. Het is mogelijk om in termijnen te betalen. Dit stemmen we samen onderling af.
Worden sessies vergoed?
Verwijzing van de huisarts is niet nodig. Coaching is preventieve zorg ten behoeve van het welbevinden en de zelfontplooiing (van het kind). Omdat het niet om geestelijke gezondheidszorg gaat en omdat coaching geen therapie is, worden de sessies (waarschijnlijk) niet vergoed door de zorgverzekering. Je kunt eventueel via de gemeente een PGB aanvragen voor tegemoetkoming in de kosten.
Kan ik een afspraak afzeggen of verzetten?
Ja. Indien je 24 uur voor aanvang van onze afspraak de sessie afzegt is er de mogelijkheid om deze te verzetten. Valt je afzegging binnen de 24 uur dan ben ik genoodzaakt de sessie door te berekenen.
Wat als het traject niet voldoende blijkt te zijn?
Ik stel een traject samen op ervaring, gevoel en jullie verhaal. Het kan zijn, dat het samengestelde traject toch niet voldoende blijkt. In overleg kijken we dan samen wat de beste vervolgstappen zijn. Dit kan zijn bij mij of een doorverwijzing naar een andere collega of andere vorm van begeleiding.
Heb jij een privacyverklaring?
Ja ik heb een privacyverklaring. Je kunt deze hier lezen.
Wat zijn jouw algemene voorwaarden?
Mijn algemene voorwaarden lees je hier.
Ben je aangesloten bij een beroepsvereniging?
Ja, ik ben aangesloten bij beroepsvereniging Adiona. Lees hier meer over Adiona.
Ben je aangesloten bij een klachtenportaal?
Ja zoals wettelijk verplicht ben ik aangesloten bij een klachtenportaal nml. het klachtenportaal via beroepsvereniging Adiona. Lees hier meer over het klachtenreglement praktijk Christel Lubse Coaching & Training. Klink hier om te lezen hoe een klacht in te dienen.
Natuurlijk vind ik het fijn om een klacht als eerste te horen en te kijken hoe we samen deze klacht kunnen oplossen. Komen we er samen niet uit is het fijn als we daarbij hulp kunnen inschakelen via het klachtenportaal van beroepsvereniging Adioan.