Ik ben ......Christel Lubse

Stralen vanuit mijn hart als een schitterende kristal vanuit mijn unieke ik en kracht en met mijn ware kleuren (Talenten en Kwaliteiten).

 

Ik wist het zeker.......

Als kind wist ik het zeker, ik word juf.  En die droom kwam uit. Ruim 24 jaar zelfs. Het allerbelangrijkste vond ik kinderen een veilige basis te bieden, zodat ze zich veilig, geborgen en geaccepteerd voelen.

Bij de leerkracht, in de klas, bij de anderen. Vol zelfvertrouwen, nieuwsgierigheid en plezier. Zovele kinderen heb ik laten schitteren.

Want, door mijn enthousiasme vergat ik voor mijzelf te zorgen en raakte ik letterlijk verstrikt. Ik voelde me TE verantwoordelijk in mijn werk, legde de lat TE hoog en zorgde TE veel voor anderen. Dat ging een hele tijd goed totdat het thuis ook niet lekker liep.

Ik liep dus vast. En het allerbelangrijkste was eerst voor mezelf te gaan zorgen. Dat ging niet op vandaag en morgen. Ik kreeg letterlijk hulp aangeboden maar zag het als falen. Ik, die zo hard mijn best deed, er voor iedereen was, die voor iedereen zorgde en die kreeg te horen dat het goed zou zijn om zelf hulp te krijgen... Ik was in eerste instantie BOOS! BOOS op iedereen, op de psycholoog, maar vooral op mezelf. Totdat ik besefte dat dit mij kon helpen mijn oude patronen te doorbreken, dit mij kon helpen NEE te zeggen tegen de ander en zo JA tegen mezelf.  Ik kon dit als cadeautje zien dat ik met twee handen vastpakte.  Ik ging op reis, op reis naar mezelf en langzaamaan stond ik weer met beide benen op de grond. Tijdens mijn opleiding als kinder- en oudercoach kwam deze 'pijn' even terug. Mijn grootste inzicht hier was het woord 'acceptatie'.  Net als bij mij jaren terug is het voor ouders ook een proces als hun kind niet lekker in zijn vel zit en/of zijzelf niet. Dat proces begint met acceptatie. Hoe mooi is het, als je net als ik, coaching als cadeautje kunt zien zodat jij het even niet alleen hoeft te doen als ouder.

Werken met kinderen was nog steeds mijn passie, dus ik ging op zoek hoe ik dit ook buiten school vorm kon geven.

Yoga was voor mij een fijne manier om te ontspannen, en zo kwam Relax Kids op mijn pad. Ik leerde hoe kinderen spelenderwijs vanuit ontspanning in balans komen waardoor ze meer zelfvertrouwen krijgen, zich beter kunnen concentreren, meer ontspannen, leren omgaan met emoties enzovoort. In mijn toenmalige kleutergroep begon ik dus direct vol enthousiasme en met geweldige resultaten met het geven van  ontspanningslessen.

Ik zag al snel hoe hard kinderen uit hogere groepen deze lessen kunnen gebruiken. Want, in een maatschappij met prestatiedruk, allerlei druk van clubjes, werkende ouders en de drukte van alledag is er meer dan ooit behoefte aan momenten van ontspanning en ontlading. En wat ik ook zag was dat veel kinderen nadat ze ouder werden last van stress kregen, zich onzeker voelden, moeite hadden om met emoties om te gaan en niet lekker in hun vel zaten.

Ik waagde de sprong....

 

Aan alles voelde ik dat ik hier iets mee moest doen, en daarom schreef ik op 2 mei 2016 mijn eigen praktijk in bij de Kamer van Koophandel. Ik startte als ontspanningscoach en volgde in de zomer van 2016 een creatieve kindercoachopleiding.  En dit was het begin. 

Een toefje slagroom op mijn expertise als leerkracht. Wat werd ik hier blij van. Ik startte daarna met de opleiding Magie van Kindercoaching en vulde zo mijn rugzak verder aan. Gaandeweg ontdekte ik steeds meer de Magie van het leven en het allerbelangrijkste de Magie in mijzelf.  In mijn praktijk coach ik kinderen en ouders en werk ik vanuit hoofd, hart en handen.  Hierbij zet ik ervaringsoefeningen, materialen, werkvormen en ontspanningstools in, onderbouwd vanuit duidelijke theorie, eye-openers en inzichten. 

En als je wel eens bij mij in de praktijk bent geweest, dan weet je dat ik dol ben op stenen. Ik zie kinderen en ouders als mooie stenen. Iedereen is een bijzondere kristal: STRALEND en UNIEK. Wat dat unieke is, dat wil ik samen onderzoeken en ontdekken. Soms is een kind en/of zijn ouders dit even kwijt en straalt zijn kristal niet meer optimaal van binnen. Dat is op zich niet erg, maar als dit langere tijd duurt en de kristal steeds doffer wordt is het fijn als er iemand kan helpen. Zodat je niet hoeft vast te lopen, zoals ik had gedaan. Ik luister, ik help en kijk met jullie mee, maar jouw kind en jullie als ouders doen het uiteindelijk helemaal zelf. 

Mijn naam is ....

 

Mijn naam is Christel Lubse, ik woon samen met Jos en mijn twee dochters in Veldhoven, bij Eindhoven. Mijn familie en vrienden zien mij als lief, warm en oprecht, in verbinding, zorgzaam en eerlijk, enthousiast, spontaan en bevlogen, empathisch, betrokken en vol ideeën.

 

Ze zien mij als een persoon die stevig in haar schoenen staat en duidelijk is in wat ze wil: “Ze durft heel bewust voor zichzelf te kiezen en zet mooie dingen neer.” Ook zien ze mij als iemand waarbij ze terecht kunnen voor een luisterend oor en als iemand met een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Ik word vrolijk van fleurige jurkjes, een dagje Efteling of een dagje uitwaaien op het strand. Ik ben dol op prentenboeken en zet deze ook in binnen mijn praktijk. Ik vind het fijn om er verzorgd uit te zien. Knutselen vind ik erg leuk en ik wandel graag met mijn vriend en de hond. En wat nog leuk is om te weten is dat ik graag theedrink en theepotten, mooie kopjes en mokken verzamel. In mijn praktijk start ik altijd met het kiezen van een eigen kop of mok. Wist je dat de uitgekozen kop of mok mij al een heleboel vertelt?

Spreekt mijn verhaal jou aan? Zit jouw kind niet lekker in zijn vel? Loopt jouw kind vast op sociaal-emotioneel gebied of heb je hier een vraag over? Of herken jij jezelf als moeder of vrouw in mijn verhaal? Neem dan gerust contact met mij op. We kijken dan wat passend is voor jouw kind en/of jouzelf om ervoor te zorgen dat jullie (weer) lekker in jullie vel zitten en stralen als die schitterende, unieke en krachtige kristal die jullie zijn.

Stralende groet,

Christel

Ik waai graag uit op het strand

Adres

Praktijkadres: Provincialeweg 47 Veldhoven

Postadres: Reiger 5,  5508PW Veldhoven  

06-39392330
info@christellubse.nl
  Volg mij via