Wat is oudercoaching?

Oudercoaching is kortdurende, oplossingsgerichte hulp aan ouders.

Wie wil niet een zorgeloos, ontspannen en stralend persoon zijn dat lekker in zijn/haar vel zit? Vol zelfvertrouwen, energie en bewust van eigen talenten en (opvoed)kwaliteiten? Stralend vanuit je eigen unieke kracht en je ware kleuren (talenten en kwaliteiten)? Vanuit zelfvertrouwen surfen op de golven zoals ze weleens mooi zeggen. Het leven is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Als jij lekker in je vel zit en vol zelfvertrouwen en veerkracht zul je makkelijker mee kunnen veren met/na tegenslag. Ook tegenslag hoort bij het leven. Is dat dan altijd gemakkelijk? Nee zeker niet! Maar je zult het anders kunnen ervaren, er anders mee om kunnen gaan als je lekker in je vel zit en veerkracht hebt. 

Ook jij als ouder bent voor mij die unieke, stralende en krachtige kristal. Soms zie jij dit zelf niet (meer) door verschillende redenen. Dan is het fijn als er iemand een tijdje ondersteuning kan bieden. Niet om het voor je op te lossen, wel om met je mee te denken, je weer op weg te helpen, je een luisterend oor te bieden. Dat kan met 1 op 1 coaching en/of met een ouderworkshop.

Mijn kracht als kinder- en ontspanningscoach is dat ik als geen ander weet hoe het is als je onzeker bent over jezelf of je ouderschap, even niet meer weet wie je nu eigenlijk bent met je mooie, krachtige en unieke kwaliteiten en talenten en soms het geloof in jezelf of in je ouderschap kwijt bent. Ik ga graag met je mee op zoek naar jouw unieke ik zodat je als ouder vanuit eigen kracht weer kunt stralen, schitteren, vertrouwen en geloven in jezelf en je ouderschap met jouw eigen kwaliteiten en talenten.

Hoe zou het zijn als......

* Je thuis ontspanning en verbinding ervaart?
* Jullie als gezin beter met emoties om kunnen omgaan
* Jij je kind kunt ondersteunen in het omgaan met zijn/haar gevoeligheid
* Jullie elkaars kwaliteiten en talenten (her)ontdekken?
* Jij positiever in het leven staat en gelooft in je eigen (opvoed)kwaliteiten!

Het creëren van succeservaringen vormt de leidraad naar plezier en vertrouwen in de toekomst. Tijdens 1 op 1 coaching help ik je graag de oplossing binnen jezelf te vinden, omdat ik geloof dat de antwoorden in jou zelf zitten. Hierbij werk ik oplossingsgericht en kijk ik voorbij de “problemen”,  luisterend en zonder oordeel. Door middel van het voeren van coachingsgesprekken, gecombineerd met speelse, creatieve elementen en werkmethoden, wordt aan de hulpvraag gewerkt. Hierbij nemen krachtstenen een belangrijke plek in. De ontdekkingsreis start vanuit hoe de situatie nu is. Op zoek gaan naar jezelf en ontdekken welke unieke ‘kristal’ je bent met al je fantastische kwaliteiten, vaardigheden en talenten. Deze worden vervolgens ingezet om de gewenste situatie te bereiken. Iedere reis is uniek, welke methoden of technieken daarbij het best passen, verschilt dus per persoon. Vanuit creatieve werkvormen en/of ontspanningstools krijg je inzichten in je eigen proces en je gevoelens. Samen kijken we welke manier van werken/uiten het beste bij je past. 

Er zijn ook verschillende situaties waarin je het als ouder(s) even niet meer weet. Je loopt ergens tegen aan, je hebt van alles geprobeerd maar komt er niet goed uit. Je wilt graag advies. Van een persoon die even met je mee denkt en kijkt zonder oordeel, iemand bij wie je je gezien en gehoord voelt. Waar je een vraag kunt stellen over de ontwikkeling van je kind of over de opvoeding, zonder dat het meteen ‘een groot ding’ wordt. Ook al kan het best spannend zijn om hulp in te schakelen, als ouder en opvoeder snap ik dat als geen ander. En ook ik weet uit eigen ervaring dat opvoeden/ouder zijn niet altijd even gemakkelijk is.

Samen opvoeden leuker is dan alleen! 

Als je je bewust bent van je unieke ik en staat in je eigen kracht met jouw talenten en kwaliteiten, kom je weer in je eigen unieke kracht! 


Ontdek samen met mij tijdens één of slechts enkele sessies, hoe je het plezier en de ontspanning weer terug kunt vinden en hoe je als ouder weer grip krijgt op de opvoeding!

Wanneer blijkt dat de vraag niet passend is voor de begeleiding en coaching die ik bied, zal ik je door verwijzen naar een geschikte organisatie of hulpaanbieder.

Workshops voor ouders

Ook ouders kunnen soms wel een steuntje in hun rug gebruiken. Speciaal voor hen verzorg ik ook workshops. Kijk voor het aanbod in het blokje aan de rechterzijde. Heb je een vraag? Mail of bel me gerust even!