SOS kinderen en emoties leert ouders, opvoeders en professionals omgaan met én reageren op emoties van kinderen. Als wij als volwassenen verder kijken dan het (vaak ongewenste) gedrag van een kind, zien we wat de onderliggende emotie wil vertellen. Door een kind te helpen deze emotie op een meer gewenste manier te uiten kan het zich ontwikkelen tot een zelfbewuste volwassene vol zelfvertrouwen.


Kristal-Kids biedt de volgende workshops aan:

Introductieworkshop SOS kinderen en emoties

Ben jij een betrokken ouder/opvoeder of professional en zit je soms met je handen in het haar als het gaat om de emoties van jouw kind(eren) of de kinderen waarvoor jij zorgt? De workshops van SOS kinderen en emoties zijn laagdrempelig en heel praktisch. Je krijgt tips en handvatten aangereikt waar je zelf gemakkelijk mee aan de slag kunt. De introductieworkshop SOS kinderen en emoties is ook te boeken in verkorte vorm voor bijvoorbeeld ouderavonden op scholen, kinderdagverblijven, gastouderbureaus, enz.

Gillen, schoppen, huilen, schreeuwen, slaan; het kind is boos! Allemaal gedragingen (en nog veel meer) die kinderen kunnen laten zien als ze boos zijn. Maar wat zit er eigenlijk onder die boosheid? Is het kind wel echt boos? Misschien is hij/zij wel heel erg verdrietig.

In 1 tot 1,5 uur ga ik met de deelnemers (max. 20) aan de slag met:
* Welke emoties zijn er?
* Waarom zijn emoties belangrijk?
* Wat hebben kinderen te leren?
* Wat is de taak van ons als ouder/opvoeder op het gebied van emoties?
* Hoe kunnen we ruzies oplossen tussen kinderen?
* Het uitwisselen van ervaringen.

Het is een interactieve workshop. Ik laat je kennismaken met wat kinderen te leren hebben en hoe jij hier je bijdrage aan kunt leveren, thuis of op je werk. De workshop zorgt voor herkenning, bewustwording en inzichten in het omgaan met emoties en de invloed die emoties hebben op ons gedrag.  Je krijgt een hand-out mee zodat je de informatie nog een rustig kunnen nalezen.

Voor wie: voor ouders, opvoeders en professionals aan wie de zorg van kinderen is toevertrouwd.
Wanneer: 6 mei 2019
Locatie: Yogatrainer Eindhoven
Kosten: €15,- p.p. incl koffie/thee en een hand-out van de workshop.
(vooraf aanmelden via de site van www.yogatrainer.nl)
Duur: deze workshop bestaat uit 1 bijeenkomst van 1 tot max. 1,5 uur.

Introductieworkshop SOS kinderen en emoties voor op scholen, kinderopvang, gastouderbureaus, ouderavonden op aanvraag. Informeer vrijblijvend naar de kosten.

Drie-delige workshop SOS kinderen en emoties

Opvoeden is.....
ruimte geven aan emoties
én grenzen aan gedrag

Dat is het motto van deze workshop!

Kinderen zitten vol emoties. En waar het ene kind als vanzelf leert omgaan met al die verschillende gevoelens en emoties, zo laat een ander kind zich regelmatig overspoelen waardoor het zich machteloos voelt en niet weet hoe het hiermee om moet gaan. En juist deze kinderen krijgen vaak negatieve reacties wat hen niet echt helpt om te léren omgaan met emoties. En dat is wat kinderen te doen hebben; ze moeten nog leren omgaan met emoties en het is onze taak als opvoeder ze daarbij te helpen en ondersteunen.

Maar hoe?... In deze workshop krijg je diverse handvatten aangereikt om zelf mee verder te kunnen, thuis of in je werk. 

Voor wie:Voor ouders en opvoeders.
Inhoud workshop:In 3 avonden/ochtenden van 2,5 uur krijg je bruikbare tips en word je geïnspireerd om wellicht op een andere manier te kijken naar lastige situaties. We kijken naar de werking en functie van emoties en wat kinderen te leren hebben. Je leert o.a. hoe je je kinderen kunt leren zélf ruzies op te lossen, je leert omgaan met angst en verdriet van je kind en tips voor het werken aan zelfvertrouwen.
Duur: Deze workshop bestaat uit 3 bijeenkomsten van 2,5 uur.
Kosten: €95,- euro inclusief btw of, wanneer je je met 2 (of meer) personen aanmeldt, 85 euro p.p.

Voor professionals is er ook een tweedaagse-basistraining te volgen. Heb je interesse, stuur dan een mail naar cpm.lubse@gmail.com of bel me op 06-39392330.

Huiskamerworkshop

Met vrienden, familie of bekenden

Deze workshop kan ook bij jouw thuis in een vertrouwde omgeving gegeven worden. Bijvoorbeeld met een aantal vrienden, bekenden of familie. Wanneer jij als gastvrouw/-heer zorgt voor minimaal 5 gasten, mag jij gratis deelnemen. Jij stelt jouw huiskamer of een ruimte ter beschikking met wat drinken. De kosten bedragen €15,- p.p. (reiskosten in overleg).

Heb je interesse, stuur dan een mail naar cpm.lubse@gmail.com of bel me op 06-39392330.

 

Drie-delige workshop SOS  peuters en emoties

Speciaal voor ouders en opvoeders van peuters is er de 3-delige workshop SOS peuters en emoties. Omdat een peuter echt in een totaal andere ontwikkelingsfase zit dan bijvoorbeeld een schoolgaand kind, met name wanneer het gaat om emoties. Dit vraagt soms andere vaardigheden van u als opvoeder. Meer inzicht en herkenning bij andere ouders in deze lastige fase helpen echt!

De workshop vindt plaats in kleine groepen van min. 4 tot max. 12 deelnemers.

Voor wie: voor ouders en opvoeders.
Wanneer: 
data volgen binnenkort!
Waar: invulling volgt!
Kosten: €95,- p.p. incl. BTW of. Vanaf 2 personen €85,- euro p.p. Je ontvangt hierbij een gratis naslagwerk.
Duur: deze workshop bestaat uit 3 bijeenkomsten van 2,5 uur.

In overleg kan de duur van een workshop ook worden aangepast aan de individuele wensen. Denk aan huiskamerworkshop, introductieworkshop als informatieavond op bijvoorbeeld scholen, gastouders, peuterspeelzalen of kinderdagverblijven.

 

Heb je interesse, stuur dan een mail naar cpm.lubse@gmail.com of bel me op 06-39392330.