Wobbelyoga bij Christel

De Wobbel is een prachtig balansbord dat op een speelse wijze het lichaamsbewustzijn vergoot en creativiteit, balans en kracht stimuleert. Spelenderwijs van bewegen naar ontspanning met het Wobbelboard. Wobbelyoga combineert het mooiste van yoga en alle mogelijkheden van de Wobbel. We gaan samen met de Wobbel op avontuur vanuit een thema en/of prentenboekverhaal. Vanuit beweging, naar spel, naar eenvoudige yogaoefeningen, naar massagespelletjes, ademoefeningen en uiteindelijk heerlijk afsluiten met ontspanning door de Wobbel als een bedje te gebruiken.  Op de Wobbel vraagt iedere vorm van bewegen continue aanpassing van het evenwicht. Ook werken de kinderen op de Wobbel aan hun grove motoriek, kracht, coördinatie en concentratie. Door de ritmische bewegingen ontstaat er daarnaast meer rust in hun lijf en hoofd. Wobelyoga is geschikt voor alle leeftijden, zelfs voor volwassenen. Mail gerust bij interesse of vragen. Zie agenda voor de actuele data.

 

Nicole moeder van Aniek 7 jaar over wobbelyoga

'Christel stelt kinderen op haar gemak door haar lieve en spontane 'zijn'. 
Relax, ervaar en krijg innerlijk rust met de wobbel.
Mijn meisje heeft geleerd rust te vinden in zichzelf, om weerbaarder te zijn, grenzen te stellen. Hoe mooi!'

Waarom Wobbelyoga?

Op school wordt vooral de linkerhersenhelft van kinderen gestimuleerd. Die linkerhersenhelft gebruik je bij rekenen, taal, logisch nadenken, verwoorden, redeneren. De rechterhersenhelft bevat onze intuïtie, gevoelens, gewaarwordingen en indrukken, maar ook het alles in één denken, het vermogen om verbanden te leggen en processen te doorzien. Bij het maken van bewegingen gebruik je je rechterhersenhelft. Het mooie van leren door beweging is, dat er verbindingen worden gelegd tussen de linker- en de rechterhersenhelft. Hierdoor onthoudt het kind de stof gemakkelijker en beter, plaatst kennis in een complexer verband en zorgt dat het kind die kennis bovendien langer kan onthouden.

Wobbelyoga stimuleert een optimale samenwerking van beide hersenhelften, welke noodzakelijk is bij het oplossen van problemen met o.a. lezen, schrijven, links-rechts coördinatie, concentratie en faalangst. De ritmische bewegingen op de Wobbel brengen daarnaast rust in hoofd en lijf.  De lessen zorgen ervoor dat de kinderen hun lichaamsbesef vergroten en zelfvertrouwen zien groeien. Inspanning en ontspanning wisselen we af. Wobbelyoga combineert het mooiste van yoga en alle mogelijkheden van de Wobbel. De Wobbel maakt de yogalessen vernieuwend, waarbij op een leuke en uitdagende manier wordt gewerkt aan creativiteit, kracht en balans. Aan het einde van een Wobbelyogales stapt ieder kind trots, ontspannen en met een grote glimlach van de Wobbel af.

 

Fleur moeder van Floris 6 jaar over wobbelyoga

'Vanmorgen heeft onze zoon van 6 de wobbelyoga workshop bij Christel gevolgd. Hij vond het erg leuk, vooral het samen op de wobbel wip-wappen. In een relaxte omgeving even een keer iets anders na de drukte op school. Goed begin van de vakantie. Bedankt Christel!' 

 

Aanbod Wobbelyoga 

Ik bied Wobbelyoga lessen voor Just Kids in de leeftijd van 3 tot en met 8 jaar (of tot 1.40cm) en van 8 jaar tot.... Daarnaast geef ik ook ouder-kind lessen.  Verder bied ik lessen aan voor de BSO, naschoolse activiteiten, Kinderopvang / Gastouder, en groep 1 t/m 8 in het basisonderwijs. Een aanbod in het middelbaar onderwijs op aanvraag. Daarnaast gebruik ik de Wobbel ook tijdens mijn 1 op 1 coachsessies. Mail gerust bij interesse of vragen.

 

Rick vader van Thijs 7 jaar over ouder-kind wobbelyoga

Vanochtend een ouder-kind Relax Kids sessie gevolgd. Vanuit een thema verschillende oefeningen kunnen doen! Een uurtje echt tijd voor elkaar. Een uurtje plezier met elkaar maken, ontspannen en verbinden. Aanrader voor zowel jong als oud.

Wobbelyoga op school

Wist je dat.... WobbelYoga lessen ook heel goed op school passen?

Reactie van een leerkracht:
"De les was voor mij als leerkracht zeer leerzaam om te observeren. Wat heb ik veel gezien zowel op motorisch vlak als op sociaal-emotioneel gebied. De kinderen waren heel geconcentreerd. Samen de balans ervaren een groot goed. Idem elkaar vertrouwen. Ook goed om te zien hoe kinderen opdrachtjes uitvoeren en begrippen kunnen toepassen. Mooi om te zien hoe ontspannen de kinderen aan het einde waren. Er was een fijne en goede sfeer. Vanuit een thema opgebouwd vanuit beweging naar ontspanning. Voor herhaling vatbaar. En dat met twintig kinderen".

 

De Wobbel is een prachtig balansbord dat op een speelse wijze het lichaamsbewustzijn vergroot en creativiteit, balans en kracht stimuleert. Tegenwoordig vindt yoga en mindfulness steeds meer zijn weg in school. Een mooie en belangrijke ontwikkeling die vele kinderen ten goede komt.

Spelenderwijs vanuit beweging naar ontspanning. De lessen zijn geschikt voor alle leeftijden, van peuters tot pubers. Niet alleen goed voor ontspanning, ook goed voor zowel de sociaal-emotionele als motorische en cognitieve ontwikkeling.

Informeer gerust eens naar de mogelijkheden voor bij jou op school. In alle groepen mogelijk. 
Bel naar 06-39392330 of mail naar: info@christellubse.nl

 

Investering

Een investering in het welzijn en het welbevinden van je kind en jezelf!

WOBBELYOGA:

WobbelYoga losse les (in groep)                                       €12,50 per les

WobbelYoga (in groep)                                                      €70,00 per reeks van 6

WobbelYoga extra met creatieve verwerking (1,5 uur)     €17,50 per les

WobbelYoga ouder-kind (in groep)                                   €19,50 per les

WobbelYoga ouder-kind privé-les                                     €65,00 per les

WobbelYoga in de klas/BSO                                              prijs op aanvraag

Twijfels of Wobbelyoga iets voor jouw kind is?

Aarzel niet en neem contact op om even met me te overleggen. Aanbod voor scholen, Kinderopvang / Gastouder en BSO altijd in overleg. Mail gerust bij interesse of vragen of bel 06-39392330!