Home » Werk met mij » Wat is kindercoaching?

Wat is kindercoaching?

Kindercoaching is een laagdrempelige, kortdurende, praktische begeleiding voor kinderen vanaf zes jaar. Het is een vorm van coaching waarbij de belevingswereld van het kind centraal staat. Daarbij spelen o.a. het gezin, vriendjes, school en vrije tijd een belangrijke rol. Uitgangspunt is steeds zijn manier van denken, voelen en doen.

Het coachtraject

Kinderen zijn net kristallen. Net als kristallen zijn ze stralend, schitterend, uniek en bijzonder. Jouw kind is ook een kristal.  Schitterend, stralend en uniek. Ook jij als ouder of professional bent een kristal. Soms ziet jouw kind of jijzelf dit zelf niet (meer) door allerlei redenen. Dan is het fijn als er iemand een tijdje ondersteuning kan bieden. Dat kan met de Relax-Kids lessen of wobbelyoga in groepsverband en/of met 1 op 1 coaching.

Mijn kracht als kinder- en ontspanningscoach is dat ik als geen ander weet hoe het is als je onzeker bent over jezelf, even niet meer weet wie je nu eigenlijk bent met je mooie, krachtige en unieke kwaliteiten en talenten en soms het geloof in jezelf kwijt bent. Vanuit mijn eigen unieke ik wil ik met kinderen, jongeren, ouders en professionals op zoek gaan om vanuit eigen kracht weer te stralen, te schitteren, te vertrouwen en geloven in jezelf vanuit je eigen kwaliteiten en talenten.

Het creëren van succeservaringen vormt de leidraad naar plezier en vertrouwen in de toekomst. Tijdens 1 op 1 coaching help ik als kinder- en ontspanningscoach jouw kind de oplossing binnen zichzelf te vinden, omdat ik geloof dat de antwoorden in het kind zelf zitten. Ik praat en we spelen spelletjes. Daarnaast gebruik ik graag creatieve werkvormen en ontspanningsoefeningen. Elk kind is uniek en daarom is ieder coachtraject ook uniek. Daarom kan ik van te voren niet precies aangeven hoeveel sessies er nodig zijn. Vaak zijn vijf/zes sessies weer genoeg om je eigen pad te bewandelen en soms is er wat meer tijd nodig. Tijdens het traject nemen krachtstenen een belangrijke plek in. Ook jullie als ouders zijn belangrijk tijdens het coachtraject. Jullie zijn namelijk onlosmakelijk verbonden bij je kind en worden in het traject betrokken. 

De ontdekkingsreis start vanuit hoe de situatie nu is voor het kind/de ouder die ik coach. Op zoek gaan naar jezelf en ontdekken welke unieke ‘kristal’ je bent met al je fantastische kwaliteiten, vaardigheden en talenten is daar belangrijk in. Deze worden vervolgens ingezet om de gewenste situatie te bereiken. Ik ben er om jouw kind te helpen en te begeleiden bij het behalen van het doel dat we aan het begin van de coaching samen hebben bepaald. Ik luister, ik help en kijk mee, maar je kind doet het uiteindelijk helemaal zelf. 

 

Anouk moeder van Sarah 8 jaar en Max 6 jaar

'Nadat ons oudste kind bij Christel in de klas zat, was het nu de beurt aan onze jongste. We kunnen dus zeggen ervaring te hebben met Christel als juf. We hebben weleens tegen elkaar gezegd dat Christel "is geboren om (kleuter)juf te zijn". Dat is uiteraard positief bedoeld en geeft meteen weer hoe we haar zien. Ze maakt heel gemakkelijk ECHT contact met de kinderen en geeft ons het idee de kinderen echt te zien en kennen. Daardoor kan ze, waar nodig, de individuele begeleiding geven. Dat was met name bij onze dochter, die het niet altijd makkelijk had in nieuwe situaties, heel prettig. Haar invulling van het vak gaat verder dan enkel de didactische kant en juf zijn; het mogen begeleiden van kinderen is een passie van Christel. Dat is voel- en zichtbaar in alles wat we van haar zien en meemaken. De rol van Kinder- en ontspanningscoach past in onze ogen dan ook precies bij haar.' 

 

Werkvormen

Vanuit creatieve werkvormen geeft het kind/de ouder zijn inzichten, proces, gevoelens e.d. weer in een creatief product. Het kind/de ouder gaat aan de slag met bijvoorbeeld klei, verf, stiften, natuurlijke materialen, krijt, tijdschriften enz. Samen kijken we welke manier van werken/uiten het beste past. Dit kan ook via ontspanningstools. Samen ontdekken we zijn eigen kwaliteiten, talenten en mogelijkheden. Zo werken we aan het zelfvertrouwen van het kind en doet het zelfkennis op. Dit is iets waar een kind de rest van zijn leven wat aan zal hebben. Je kind mag alles tegen mij vertellen. Dit wordt vertrouwelijk behandeld. Tijdens het traject kun je altijd vragen stellen door te mailen of te bellen. Na ongeveer vier sessies kijken we samen hoe het gaat. Na afloop van het traject volgt een eindgesprek en kijken we samen of het traject beëindigd kan worden of dat er nog een vervolg nodig is. 

Investering

Het basiscoachtraject 1 €500,00 (Dit kan ook betaald worden in 4 termijnen van €125,00)

Oriëntatiegesprek, minimaal vijf sessies, evaluatie/afsluitend gesprek, incl. onbeperkt tussentijds mailen en telefonisch contact. Bij meer dan vijf sessies volgt een her-evaluatie van de kosten.

Het pluscoachtraject 2 €750,00 (Dit kan ook betaald worden in 4 termijn van €187,50)

Oriëntatiegesprek, minimaal vijf sessies, evaluatie/afsluitend gesprek, gezinscoaching met het schatgraversspel incl. het spel, ouderworshop SOS kinderen en emoties, incl. onbeperkt tussentijds mailen en telefonisch contact. Bij meer dan vijf sessies volgt een her-evaluatie van de kosten.

Wil je liever alle sessies apart betalen dan zijn dit de tarieven:

Oriëntatiegesprek                                                €75,00

Coachingssessie                                                   €75,00

Evaluatiegesprek (30 min)                                  €37,50

Afrondend gesprek                                              €75,00

Gezinscoaching Schatgravers;                             €95,00

incl schatgraversspel 1,5 uur

Ouderworkshop Kinderen & emoties  1,5 uur   €95,00

Liever eerst werken in een kleine groep?

Dan biedt Relax Kids, Chill Skills, ChargeUp of Wobbelyoga mooie tools om o.a. te leren je eigen grenzen aan te geven, te leren hoe om te gaan met stress, te leren om beter te ontspannen en te leren om te gaan met je emoties.

Vanuit passie, mijn hart (liefde) en vol vertrouwen wil ik graag mijn mooie en unieke energie gebruiken om vele kinderen en hun ouders te begeleiden op hun avontuur en ze die unieke ‘kristal’ te laten zijn, die ze daadwerkelijk zijn.

Wanneer naar een kindercoach?

De hulp van een kinder- ontspanningscoach kan ingeschakeld worden wanneer jouw kind al een tijdje niet lekker in zijn vel zit. Mijn coachtrajecten zijn kortdurend, laagdrempelig en oplossingsgericht van vorm en bedoeld voor als het even niet zo goed gaat met je kind, je puber of jezelf als ouder, opvoeder, professional. Als kinder- en ontspanningscoach ben ik er graag voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen en hun ouders, opvoeders en professionals die tijdelijk een steuntje in de rug nodig hebben.

 Denk hierbij aan:

 • Pesten / gepest worden
 • Onzekerheid bij toetsen
 • Slecht slapen / dromen
 • Weinig zelfvertrouwen
 • Negatief zelfbeeld
 • Echtscheiding ouders
 • Angsten
 • Moeite met omgaan met gevoelens
 • Moeite met vriendjes / vriendinnetjes maken
 • Hoofdpijn en buikpijnklachten
 • Moeite met sociale vaardigheden
 • Moeite met ontspannen
 • Moeite met loslaten van negatieve gedachtes
 • Last van stress
 • ................................

Deze lijst is zeker niet volledig. Ieder kind is uniek en elke situatie is anders! Informeer bij twijfel gerust bij mij of ik jullie vooruit kan helpen.

Mijn doel als kindercoach?

Kinderen, jongeren, jong volwassenen, ouders, opvoeders en professionals laten stralen, schitteren vanuit hun eigen unieke ik en kracht. Dat iedereen mag stralen als een echte ‘kristal’!

Neem gerust vrijblijvend contact op voor een telefonisch kennismakingsgesprek. Ik werk op verschillende dagen. Een mail kan ook naar info@christellubse.nl.

Naast kindercoaching kun je bij mij terecht voor ontspannings- en mindfulnesslessen zoals Relax Kids, Chill Skills, ChargeUp, Just Relax! en Wobbelyoga, en voor diverse workshops en trainingen voor ouders/opvoeders en professionals die werken met kinderen op het gebied van de sociaal emotionele ontwikkeling (het welbevinden en emoties).