SOS kinderen en emoties

Gillen, schoppen, huilen, schreeuwen, slaan; het kind is boos! Allemaal gedragingen (en nog veel meer) die kinderen kunnen laten zien als ze boos zijn. Maar wat zit er eigenlijk onder die boosheid? Is het kind wel echt boos? Misschien is hij/zij wel heel erg verdrietig.

 

SOS kinderen en emoties leert ouders en opvoeders omgaan met én reageren op emoties van kinderen. Als wij als volwassenen verder kijken dan het (vaak ongewenste) gedrag van een kind, zien we wat de onderliggende emotie wil vertellen. Door een kind te helpen deze emotie op een meer gewenste manier te uiten kan het zich ontwikkelen tot een zelfbewuste volwassene vol zelfvertrouwen.

 

Ben jij een betrokken ouder/opvoeder en zit je soms met je handen in het haar als het gaat om de emoties van jouw kind(eren) of de kinderen waarvoor jij zorgt? De workshops van SOS kinderen en emoties zijn laagdrempelig en heel praktisch. Je krijgt tips en handvatten aangereikt waar je zelf gemakkelijk mee aan de slag kunt.

 

Opvoeden is.....
ruimte geven aan emoties
én grenzen aan gedrag

Dat is het motto van deze driedelige workshop!

Kinderen zitten vol emoties. En waar het ene kind als vanzelf leert omgaan met al die verschillende gevoelens en emoties, zo laat een ander kind zich regelmatig overspoelen waardoor het zich machteloos voelt en niet weet hoe het hiermee om moet gaan. En juist deze kinderen krijgen vaak negatieve reacties wat hen niet echt helpt om te léren omgaan met emoties. En dat is wat kinderen te doen hebben; ze moeten nog leren omgaan met emoties en het is onze taak als opvoeder ze daarbij te helpen en ondersteunen.

Maar hoe?... In deze uitgebreide driedeligeworkshop krijg je diverse handvatten aangereikt om zelf mee verder te kunnen, thuis of in je werk. 

In 3 x 2 uur ga ik met de je aan de slag met:

  • Welke emoties zijn er?
  • Waarom zijn emoties belangrijk?
  • Wat hebben kinderen te leren?
  • Wat is de taak van ons als ouder/opvoeder op het gebied van emoties?
  • Hoe kunnen we ruzies oplossen tussen kinderen?
  • Het uitwisselen van ervaringen.

Voor wie: Voor ouders en opvoeders

Inhoud workshop: In 3 avonden/ochtenden van 2 uur krijg je bruikbare tips en word je geïnspireerd om wellicht op een andere manier te kijken naar lastige situaties. We kijken naar de werking en functie van emoties en wat kinderen te leren hebben. Je leert o.a. hoe je je kinderen kunt leren zélf ruzies op te lossen, je leert omgaan met angst en verdriet van je kind en tips voor het werken aan zelfvertrouwen.

Duur: Deze 3-delige workshop bestaat uit 3 bijeenkomsten van 2 uur

Datums: af te spreken in overleg

Kosten: €95,- euro inclusief btw of, wanneer je je met je partner komt, 85 euro p.p. Deze workshop is inclusief het boekje 'De gids over emoties bij kids'

Plaats: Provincialeweg 47 Veldhoven / online

Deze driedelige workshop bied ik ook op maat aan voor peuters of pubers. Daarnaast is er een introductieworkshop SOS kinderen en emoties voor op scholen, kinderopvang, gastouderbureaus, ouderavonden op aanvraag. Informeer vrijblijvend naar de kosten.

Voor professionals is er ook een tweedaagse-basistraining te volgen. Heb je interesse, stuur dan een mail naar info@christellubse.nl of bel me op 06-39392330.