SOS kinderen en emoties

SOS kinderen en emoties leert professionals en organisaties omgaan met én reageren op emoties van kinderen. Als wij als volwassenen verder kijken dan het (vaak ongewenste) gedrag van een kind, zien we wat de onderliggende emotie wil vertellen. Door een kind te helpen deze emotie op een meer gewenste manier te uiten kan het zich ontwikkelen tot een zelfbewuste volwassene vol zelfvertrouwen.

Ik bied als vaste trainer van SOS kinderen en emoties voor professionals en organisaties de introductieworkshop en de 2-daagse basistraining SOS kinderen en emoties aan:

Introductieworkshop SOS kinderen en emoties

Opvoeden is....
ruimte geven aan emoties
én grenzen aan gedrag

Dat is het motto van deze workshop!

Kinderen zitten vol emoties. En waar het ene kind als vanzelf leert omgaan met al die verschillende gevoelens en emoties, zo laat een ander kind zich regelmatig overspoelen waardoor het zich machteloos voelt en niet weet hoe het hiermee om moet gaan. En juist deze kinderen krijgen vaak negatieve reacties wat hen niet echt helpt om te léren omgaan met emoties. En dat is wat kinderen te doen hebben; ze moeten nog leren omgaan met emoties en het is onze taak als opvoeder ze daarbij te helpen en ondersteunen.

Maar hoe?... 

Ben jij een betrokken professional en zit je soms met je handen in het haar als het gaat om de emoties van jouw kind(eren) of de kinderen waarvoor jij zorgt? De introductieworkshop van SOS kinderen en emoties is laagdrempelig en heel praktisch. Je krijgt tips en handvatten aangereikt waar je zelf gemakkelijk mee aan de slag kunt. De introductieworkshop SOS kinderen en emoties is ook te boeken voor bijvoorbeeld ouderavonden op scholen, kinderdagverblijven, gastouderbureaus, enz.

Gillen, schoppen, huilen, schreeuwen, slaan; het kind is boos! Allemaal gedragingen (en nog veel meer) die kinderen kunnen laten zien als ze boos zijn. Maar wat zit er eigenlijk onder die boosheid? Is het kind wel echt boos? Misschien is hij/zij wel heel erg verdrietig.

In 1 tot 1,5 uur ga ik met de deelnemers (max. 20) aan de slag met:
* Welke emoties zijn er?
* Waarom zijn emoties belangrijk?
* Wat hebben kinderen te leren?
* Wat is de taak van ons als ouder/opvoeder op het gebied van emoties?
* Hoe kunnen we ruzies oplossen tussen kinderen?
* Het uitwisselen van ervaringen.

Het is een interactieve workshop. Ik laat je kennismaken met wat kinderen te leren hebben en hoe jij hier je bijdrage aan kunt leveren op je werk. De workshop zorgt voor herkenning, bewustwording en inzichten in het omgaan met emoties en de invloed die emoties hebben op ons gedrag.  Je krijgt een hand-out mee zodat je de informatie nog een rustig kunnen nalezen. De introductieworkshop is een opstapje naar de 2-daagse basistraining voor professionals en organisaties.

Heb je interesse, stuur dan een mail naar info@christellubse.nlof bel me op 06-39392330.

 

Tweedaagse basistraining SOS Kinderen en emoties

Nieuwe data: in overleg

 

 

In jouw werk heb je te maken met veel verschillende kinderen. Hun emoties leiden tot gedrag dat niet altijd gewenst is. Je zou graag leren hoe je daar stabiel en positief mee om kan gaan. Bij sommige kinderen krijg je het gevoel dat je ze niet goed kunt peilen of kunt bereiken. Als je maar de juiste snaar kon raken… Het kind zou zich zo veel beter kunnen ontwikkelen als het weet dat jij hem of haar begrijpt. Inzicht in emoties en er op een effectieve manier op reageren, maakt het verschil.

De 2-daagse basistraining biedt concrete tips en handvatten waarmee je jouw vaardigheden ontwikkelt in het omgaan met en begeleiden van kinderen en hun emoties.

Ook als je te maken hebt met de begeleiding van ouders bij de opvoeding van hun kind is deze training uitermate geschikt. Je kunt de ouders hierna psycho-educatie over emoties én praktische tools bieden om de omgang met hun kind te verbeteren. Ouders ervaren direct resultaat.

Wil je daarnaast ook zelf graag workshops en themabijeenkomsten geven over het thema emoties bij kinderen, dan kun je na de basistraining nog de train de trainer volgen. Meer info hierover vind je op www.sos-kinderenenemoties.nl.

Ik verzorg de 2-daagse basistraining op:

Datum: in overleg

Plaats: 

Tijd: 10:00u-17:00u

Aanmelden: SOS kinderen en emoties

Incompany trainingen (op maat) zijn ook mogelijk. Informeer gerust naar de mogelijkheden voor jullie organisatie!

Voor meer info en aanmelden, ga naar de website van SOS kinderen en emoties of neem vrijblijvend contact met me op. Stuur een mail naar info@christellubse.nl of bel me op 06-39392330.

De illustraties op deze pagina zijn auteursrechtelijk beschermd.