Home » Over Christel

Ik ben ......Christel Lubse

Stralen vanuit mijn hart als een schitterende kristal vanuit mijn unieke ik en kracht en met mijn ware kleuren (Talenten en Kwaliteiten).

 

Ik wist het zeker.......

Als kind wist ik het zeker, ik word juf.  En die droom kwam uit. Ruim 24 jaar zelfs. Het allerbelangrijkste vond ik kinderen een veilige basis te bieden, zodat ze zich veilig, geborgen en geaccepteerd voelen.

Bij de leerkracht, in de klas, bij de anderen. Vol zelfvertrouwen, nieuwsgierigheid en plezier. Zovele kinderen heb ik laten schitteren.

Want, door mijn enthousiasme vergat ik voor mijzelf te zorgen en raakte ik letterlijk verstrikt. Ik voelde me TE verantwoordelijk in mijn werk, legde de lat TE hoog en zorgde TE veel voor anderen. Dat ging een hele tijd goed totdat het thuis ook niet lekker liep.

Ik liep dus vast. En het allerbelangrijkste was eerst voor mezelf te gaan zorgen. Ik zocht hulp, en na een lange zoektocht naar mezelf stond ik weer met beide benen op de grond.

Werken met kinderen was nog steeds mijn passie, dus ik ging op zoek hoe ik dit ook buiten school vorm kon geven.

Yoga was voor mij een fijne manier om te ontspannen, en zo kwam Relax Kids op mijn pad. Ik leerde hoe kinderen spelenderwijs vanuit ontspanning in balans komen waardoor ze meer zelfvertrouwen krijgen, zich beter kunnen concentreren, meer ontspannen, leren omgaan met emoties enzovoort. In mijn toenmalige kleutergroep begon ik dus direct vol enthousiasme en met geweldige resultaten met het geven van  ontspanningslessen.

Ik zag al snel hoe hard kinderen uit hogere groepen deze lessen kunnen gebruiken. Want, in een maatschappij met prestatiedruk, allerlei druk van clubjes, werkende ouders en de drukte van alledag is er meer dan ooit behoefte aan momenten van ontspanning en ontlading. En wat ik ook zag was dat veel kinderen nadat ze ouder werden last van stress kregen, zich onzeker voelden, moeite hadden om met emoties om te gaan en niet lekker in hun vel zaten.

Ik waagde de sprong....

 

Aan alles voelde ik dat ik hier iets mee moest doen, en daarom schreef ik op 2 mei 2016 mijn eigen praktijk in bij de Kamer van Koophandel. Ik startte als ontspanningscoach en volgde in de zomer van 2016 een creatieve kindercoachopleiding.  

 

Een toefje slagroom op mijn expertise als leerkracht. Wat werd ik hier blij van.

 

En als je wel eens bij mij in de praktijk bent geweest, dan weet je dat ik dol ben op stenen. Ik zie kinderen en ouders als mooie stenen. Iedereen is een bijzondere kristal: STRALEND en UNIEK. Wat dat unieke is, dat wil ik samen onderzoeken en ontdekken. Soms is een kind en/of zijn ouders het even kwijt en straalt zijn kristal niet meer optimaal van binnen. Dat is op zich niet erg, maar als dit langere tijd duurt en de kristal steeds doffer wordt is het fijn als er iemand kan helpen. Zodat je niet hoeft vast te lopen, zoals ik had gedaan. Ik luister, ik help en kijk met jullie mee, maar jouw kind en jullie als ouders doen het uiteindelijk helemaal zelf. 

Mijn naam is ....

 

Mijn naam is Christel Lubse, ik woon samen met Jos en mijn twee dochters in Veldhoven, bij Eindhoven. Mijn familie en vrienden zien mij als lief, warm en oprecht, in verbinding, zorgzaam en eerlijk, enthousiast, spontaan en bevlogen, empathisch, betrokken en vol ideeën.

 

Ze zien mij als een persoon die stevig in haar schoenen staat en duidelijk is in wat ze wil: “Ze durft heel bewust voor zichzelf te kiezen en zet mooie dingen neer.” Ook zien ze mij als iemand waarbij ze terecht kunnen voor een luisterend oor en als iemand met een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Ik word vrolijk van fleurige jurkjes, een dagje Efteling of een dagje uitwaaien op het strand. Ik ben dol op prentenboeken en zet deze ook in binnen mijn praktijk. Ik vind het fijn om er verzorgd uit te zien. Knutselen vind ik erg leuk en ik wandel graag met mijn vriend en de honden. En wat nog leuk is om te weten is dat ik graag theedrink en theepotten en mooie kopjes en mokken verzamel. In mijn praktijk start ik altijd met het kiezen van een eigen kop of mok. Wist je dat de uitgekozen kop of mok mij al een heleboel vertelt?

Spreekt mijn verhaal jou aan? Zit jouw kind niet lekker in zijn vel? Loopt jouw kind vast op sociaal-emotioneel gebied of heb je hier een vraag over? Neem dan gerust contact met mij op. We kijken dan wat passend is voor jouw kind om ervoor te zorgen dat hij of zij (weer) straalt als die schitterende, unieke en krachtige kristal.

Stralende groet,

Christel

Ik waai graag uit op het strand