Home » Ouders » SOS kinderen en emoties ouders

SOS kinderen en emoties

SOS kinderen en emoties leert ouders en opvoeders omgaan met én reageren op emoties van kinderen. Als wij als volwassenen verder kijken dan het (vaak ongewenste) gedrag van een kind, zien we wat de onderliggende emotie wil vertellen. Door een kind te helpen deze emotie op een meer gewenste manier te uiten kan het zich ontwikkelen tot een zelfbewuste volwassene vol zelfvertrouwen.

Ik bied de volgende workshops aan:

1 Introductieworkshop SOS kinderen en emoties

Ben jij een betrokken ouder/opvoeder en zit je soms met je handen in het haar als het gaat om de emoties van jouw kind(eren) of de kinderen waarvoor jij zorgt? De workshops van SOS kinderen en emoties zijn laagdrempelig en heel praktisch. Je krijgt tips en handvatten aangereikt waar je zelf gemakkelijk mee aan de slag kunt. De introductieworkshop SOS kinderen en emoties is ook te boeken in verkorte vorm voor bijvoorbeeld ouderavonden op scholen, kinderdagverblijven, gastouderbureaus, enz.

Gillen, schoppen, huilen, schreeuwen, slaan; het kind is boos! Allemaal gedragingen (en nog veel meer) die kinderen kunnen laten zien als ze boos zijn. Maar wat zit er eigenlijk onder die boosheid? Is het kind wel echt boos? Misschien is hij/zij wel heel erg verdrietig.

In 1 tot 1,5 uur ga ik met de deelnemers (max. 20) aan de slag met:
* Welke emoties zijn er?
* Waarom zijn emoties belangrijk?
* Wat hebben kinderen te leren?
* Wat is de taak van ons als ouder/opvoeder op het gebied van emoties?
* Hoe kunnen we ruzies oplossen tussen kinderen?
* Het uitwisselen van ervaringen.

Het is een interactieve workshop. Ik laat je kennismaken met wat kinderen te leren hebben en hoe jij hier je bijdrage aan kunt leveren, thuis of op je werk. De workshop zorgt voor herkenning, bewustwording en inzichten in het omgaan met emoties en de invloed die emoties hebben op ons gedrag. 

Nieuwe datum: 

Voor wie: voor ouders, opvoeders en professionals aan wie de zorg van kinderen is toevertrouwd.
Wanneer: woensdag 15 april
Locatie: Provincialeweg 47 Veldhoven
Kosten: €17,50 pp; kom je samen dan betaal je samen €30,00.
Duur: 10.00u-11.30u

Introductieworkshop SOS kinderen en emoties voor op scholen, kinderopvang, gastouderbureaus, ouderavonden op aanvraag. Informeer vrijblijvend naar de kosten.

2 Driedelige workshop SOS kinderen en emoties (vervolg)

Opvoeden is.....
ruimte geven aan emoties
én grenzen aan gedrag

Dat is het motto van deze workshop!

Kinderen zitten vol emoties. En waar het ene kind als vanzelf leert omgaan met al die verschillende gevoelens en emoties, zo laat een ander kind zich regelmatig overspoelen waardoor het zich machteloos voelt en niet weet hoe het hiermee om moet gaan. En juist deze kinderen krijgen vaak negatieve reacties wat hen niet echt helpt om te léren omgaan met emoties. En dat is wat kinderen te doen hebben; ze moeten nog leren omgaan met emoties en het is onze taak als opvoeder ze daarbij te helpen en ondersteunen.

Maar hoe?... In deze workshop krijg je diverse handvatten aangereikt om zelf mee verder te kunnen, thuis of in je werk. 

Nieuwe datum:

Voor wie: Voor ouders en opvoeders.
Inhoud workshop: In 3 avonden/ochtenden van 2 tot 2,5 uur krijg je bruikbare tips en word je geïnspireerd om wellicht op een andere manier te kijken naar lastige situaties. We kijken naar de werking en functie van emoties en wat kinderen te leren hebben. Je leert o.a. hoe je je kinderen kunt leren zélf ruzies op te lossen, je leert omgaan met angst en verdriet van je kind en tips voor het werken aan zelfvertrouwen.
Duur: Deze 3-delige workshop bestaat uit 3 bijeenkomsten van 2 tot 2,5 uur.

Datums: woensdag 20 mei, 3 juni en 17 juni 9.30u-11.30u

Kosten: €95,- euro inclusief btw of, wanneer je je met 2 (of meer) personen aanmeldt, 85 euro p.p. Deze workshop is inclusief het boekje 'De gids over emoties bij kids'.

Plaats: Provincialeweg 47 Veldhoven

Deze drie-delige workshop bied ik ook op maat aan voor peuters of pubers.

Voor professionals is er ook een tweedaagse-basistraining te volgen. Heb je interesse, stuur dan een mail naar info@christellubse.nl of bel me op 06-39392330.

3 Huiskamerworkshop

Met vrienden, familie of bekenden

Deze workshop kan ook bij jouw thuis in een vertrouwde omgeving gegeven worden. Bijvoorbeeld met een aantal vrienden, bekenden of familie. Wanneer jij als gastvrouw/-heer zorgt voor minimaal 5 gasten, mag jij gratis deelnemen. Jij stelt jouw huiskamer of een ruimte ter beschikking met wat drinken. De kosten bedragen €17,50 p.p. (reiskosten in overleg).

Heb je interesse, stuur dan een mail naar info@christellubse.nl of bel me op 06-39392330.