Home » Kinderen » Wobbelyoga

Wobbelyoga

De Wobbel is een prachtig balansbord dat op een speelse wijze het lichaamsbewustzijn vergoot en creativiteit, balans en kracht stimuleert. Spelenderwijs van bewegen naar ontspanning met het Wobbelboard. Wobbelyoga combineert het mooiste van yoga en alle mogelijkheden van de Wobbel. We gaan samen met de Wobbel op avontuur vanuit een thema en/of prentenboekverhaal. Vanuit beweging, naar spel, naar eenvoudige yogaoefeningen, naar massagespelletjes, ademoefeningen en uiteindelijk heerlijk afsluiten met ontspanning door de Wobbel als een bedje te gebruiken.  Op de Wobbel vraagt iedere vorm van bewegen continue aanpassing van het evenwicht. Ook werken de kinderen op de Wobbel aan hun grove motoriek, kracht, coördinatie en concentratie. Door de ritmische bewegingen ontstaat er daarnaast meer rust in hun lijf en hoofd. 

Waarom Wobbelyoga?

Op school wordt vooral de linkerhersenhelft van kinderen gestimuleerd. Die linkerhersenhelft gebruik je bij rekenen, taal, logisch nadenken, verwoorden, redeneren. De rechterhersenhelft bevat onze intuïtie, gevoelens, gewaarwordingen en indrukken, maar ook het alles in één denken, het vermogen om verbanden te leggen en processen te doorzien. Bij het maken van bewegingen gebruik je je rechterhersenhelft. Het mooie van leren door beweging is, dat er verbindingen worden gelegd tussen de linker- en de rechterhersenhelft. Hierdoor onthoudt het kind de stof gemakkelijker en beter, plaatst kennis in een complexer verband en zorgt dat het kind die kennis bovendien langer kan onthouden.

Wobbelyoga stimuleert een optimale samenwerking van beide hersenhelften, welke noodzakelijk is bij het oplossen van problemen met o.a. lezen, schrijven, links-rechts coördinatie, concentratie en faalangst. De ritmische bewegingen op de Wobbel brengen daarnaast rust in hoofd en lijf.  De lessen zorgen ervoor dat de kleine yogi’s hun lichaamsbesef vergroten en zelfvertrouwen zien groeien. Inspanning en ontspanning wisselen we af. Wobbelyoga combineert het mooiste van yoga en alle mogelijkheden van de Wobbel. De Wobbel maakt de yogalessen vernieuwend, waarbij op een leuke en uitdagende manier wordt gewerkt aan creativiteit, kracht en balans. Aan het einde van een Wobbelyogales stapt ieder kind trots, ontspannen en met een grote glimlach van de Wobbel af.

Aanbod Wobbelyoga 

Ik bied Wobbelyoga lessen voor Just Kids in de leeftijd van 3 tot en met 8 jaar (of tot 1.40cm)en 8+  alsook ouder-kind lessen.  Verder bied ik lessen aan voor de buitenschoolse opvang, buitenschoolse activiteiten, Kinderopvang / Gastouder en groep 1 t/m 8 in het basisonderwijs. Daarnaast gebruik ik de Wobbel ook tijdens mijn 1 op 1 coachsessies.

Twijfels of Wobbelyoga iets voor jouw kind is?

Aarzel niet en neem contact op om even met me te overleggen. Aanbod voor scholen, Kinderopvang / Gastouder en BSO altijd in overleg. Mail gerust bij interesse of vragen!