Home » Kinderen » Wat is kindercoaching?

Wat is kindercoaching?

Kindercoaching is een laagdrempelige, kortdurende, praktische begeleiding voor kinderen vanaf zes jaar. Het is een vorm van coaching waarbij de belevingswereld van het kind centraal staat. Daarbij spelen o.a. het gezin, vriendjes, school en vrije tijd een belangrijke rol. Uitgangspunt is steeds zijn manier van denken, voelen en doen.

Kinderen zijn net kristallen. Net als kristallen zijn ze stralend, schitterend, uniek en bijzonder. Jouw kind is ook een kristal.  Schitterend, stralend en uniek. Ook jij als ouder of professional bent een kristal. Soms ziet jouw kind of jijzelf dit zelf niet (meer) door allerlei redenen. Dan is het fijn als er iemand een tijdje ondersteuning kan bieden. Dat kan met de Relax-Kids lessen of wobbelyoga in groepsverband en/of met 1 op 1 coaching.

Mijn kracht als kinder- en ontspanningscoach is dat ik als geen ander weet hoe het is als je onzeker bent over jezelf, even niet meer weet wie je nu eigenlijk bent met je mooie, krachtige en unieke kwaliteiten en talenten en soms het geloof in jezelf kwijt bent. Vanuit mijn eigen unieke ik wil ik met kinderen, jongeren, ouders en professionals op zoek gaan om vanuit eigen kracht weer te stralen, te schitteren, te vertrouwen en geloven in jezelf vanuit je eigen kwaliteiten en talenten.

Het creëren van succeservaringen vormt de leidraad naar plezier en vertrouwen in de toekomst. Tijdens 1 op 1 coaching help ik als kinder- en ontspanningscoach jouw kind de oplossing binnen zichzelf te vinden, omdat ik geloof dat de antwoorden in het kind zelf zitten. Hierbij werk ik oplossingsgericht en kijk ik voorbij de “problemen” die jouw kind heeft. Door middel van het voeren van coachingsgesprekken, gecombineerd met speelse, creatieve elementen en werkmethoden, wordt aan de hulpvraag gewerkt. Hierbij nemen krachtstenen een belangrijke plek in. De ontdekkingsreis start vanuit hoe de situatie nu is voor de coachee, de persoon die ik coach. Op zoek gaan naar jezelf en ontdekken welke unieke ‘kristal’ je bent met al je fantastische kwaliteiten, vaardigheden en talenten. Deze worden vervolgens ingezet om de gewenste situatie te bereiken. Iedere reis is uniek, welke methoden of technieken daarbij het best passen, verschilt dus per persoon. Vanuit creatieve werkvormen geeft de coachee zijn inzichten, proces, gevoelens e.d. weer in een creatief product. De coachee gaat aan de slag met bijvoorbeeld klei, verf, stiften, natuurlijke materialen, krijt, tijdschriften enz. Samen kijken we welke manier van werken/uiten het beste bij de coachee past. Dit kan ook via ontspanningstools. Samen ontdekken we zijn eigen kwaliteiten, talenten en mogelijkheden. Zo werken we aan het zelfvertrouwen van het kind en doet het zelfkennis op. Dit is iets waar een kind de rest van zijn leven wat aan zal hebben. 
Is de oplossing gevonden en straalt de coachee als unieke ‘kristal’, dan gaat de reis op eigen kracht verder.

Liever eerst werken in een kleine groep?

Dan biedt Relax Kids, Chill Skills, ChargeUp of Wobbelyoga mooie tools om o.a. te leren je eigen grenzen aan te geven, te leren hoe om te gaan met stress, te leren om beter te ontspannen en te leren om te gaan met je emoties.

Vanuit passie, mijn hart (liefde) en vol vertrouwen wil ik graag mijn mooie en unieke energie gebruiken om vele kinderen en hun ouders te begeleiden op hun avontuur en ze die unieke ‘kristal’ te laten zijn, die ze daadwerkelijk zijn.

Wanneer naar een kindercoach?

De hulp van een kinder- ontspanningscoach kan ingeschakeld worden wanneer jouw kind al een tijdje niet lekker in zijn vel zit. Mijn coachtrajecten zijn kortdurend, laagdrempelig en oplossingsgericht van vorm en bedoeld voor als het even niet zo goed gaat met je kind, je puber of jezelf als ouder, opvoeder, professional. Als kinder- en ontspanningscoach ben ik er graag voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen en hun ouders, opvoeders en professionals die tijdelijk een steuntje in de rug nodig hebben.

 Denk hierbij aan:

 • Pesten / gepest worden
 • Onzekerheid bij toetsen
 • Slecht slapen / dromen
 • Weinig zelfvertrouwen
 • Negatief zelfbeeld
 • Echtscheiding ouders
 • Angsten
 • Moeite met omgaan met gevoelens
 • Moeite met vriendjes / vriendinnetjes maken
 • Hoofdpijn en buikpijnklachten
 • Moeite met sociale vaardigheden
 • Moeite met ontspannen
 • Moeite met loslaten van negatieve gedachtes
 • Last van stress

Mijn doel als kindercoach?

Kinderen, jongeren, jong volwassenen, ouders, opvoeders en professionals laten stralen, schitteren vanuit hun eigen unieke ik en kracht. Dat iedereen mag stralen als een echte ‘kristal’!

Neem gerust vrijblijvend contact op voor een telefonisch kennismakingsgesprek. Ik werk op verschillende dagen. 

Naast kindercoaching kun je bij mij terecht voor ontspannings- en mindfulnesslessen zoals Relax Kids, Chill Skills, ChargeUp, Just Relax! en Wobbelyoga, en voor diverse workshops en trainingen voor ouders/opvoeders en professionals die werken met kinderen op het gebied van de sociaal emotionele ontwikkeling (het welbevinden en emoties).