Home » Jongeren

ChargeUp 14 jaar t/m 25 jaar 

ChargeUp betekent letterlijk opladen.

De tiener en adolescente jaren zijn een periode van verandering en kenmerken de overgang van een afhankelijk kind naar een onafhankelijke jong volwassene. Dit is een turbulente tijd met grote veranderingen op fysiek, mentaal en emotioneel niveau.

Het ChargeUp-programma bestaat uit lessen die gericht zijn op het helpen van jongeren bij het begrijpen van en omgaan met hun emotionele en mentale gezondheid en welzijn. De sessies volgen een 7-stappen systeem met leuke activiteiten, oefeningen en spellen. Van beweging naar ontspanning.

Activiteiten moedigen tieners en jongeren aan na te denken over een scala aan levensvaardigheden; van zelfbewustzijn, slaap, hygiëne, communicatie tot grenzen aangeven en stressmanagement.

ChargeUp kan helpen bij het ontwikkelen van zelfvertrouwen, zelfrespect, veerkracht en assertiviteit terwijl er voldoende gelegenheid is voor discussie en participatie.

Voordelen voor jongeren: 

- Helpt angst en stress te verminderen 

- Helpt slaap te verbeteren 

- Verbetert geestelijke gezondheid en emotioneel welzijn 

- Geeft hen tools op het gebied van Mindfulness 

- Verhoogt zelfbewustzijn en empathie 

- Helpt leerprestaties te verbeteren 

- Verhoogt de aandacht, focus en concentratie

 Anne 16 jaar over ChargeUp 1 op 1

'Christel is heel aardig en ik voelde me al meteen op mijn gemak. Ze vertelt alles heel duidelijk en rustig. Ik kwam ook echt tot rust tijdens de sessie. Als ik langer denktijd nodig had, was dit geen enkel probleem. ChargeUp was voor mij een mooie vorm om meer zelfvertrouwen te krijgen. De oefeningen waren voor mij ook goed bruikbaar tijdens de proefwerkweek. Vooral de ademoefeningen en de positieve affirmaties vond ik fijn.

Daisy 21 jaar ChargeUp groepsles

Ik vond het een fijne les. Van te voren heb ik altijd gedacht dit is toch niets voor mij maar na deze avond denk ik er toch anders over. Ik vond het prettig om mee te maken en te doen. Ik voelde gewoon de stress en drukte in mijn hoofd van me afvallen. Wat mij het meeste is bijgebleven is toch de visualisatieoefening waarbij we op de grond lagen en daarbij in ons hoofd een verhaal meemaakte waarin rust central stond. Dankzij deze oefening weet ik mijn eigen rustplekje en kan hier altijd naar terug gaan wanneer nodig. Ook de opdracht van de vragenkaartjes vond ik erg prettig. Het daagt je uit om aan dingen te denken. Waar ben je trots op? Waar ben je dankbaar voor? Christel is een hele aardige vrouw die zorgde voor een prettige en vertrouwde sfeer. Ze praatte erg rustig wat ik heel fijn vond. Ze nam ook alle tijd om alles uit te leggen en te luisteren naar ons en wat het met ons deed. Het voelde gelijkwaardig. En daardoor voelde het extra vertrouwd. 

De ChargeUp lessen zijn ook als lessen in het Voortgezet Onderwijs en MBO mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden. Stuur een mail naar info@christellubse.nl.


Investering

Een investering in het welzijn en het welbevinden van jezelf!

CHARGEUP:

Individueel                        €55,00 per uur per sessie

Groepsles                          €10,00 per les