Meld je hieronder aan voor het gratis online webinar Boekgesprekjes met...

 

Scroll zelf even naar de juiste datum om aan te melden.

Hierbij meld je je aan voor het gratis webinar. Bewaar de zoomlink uit de bevestingsbericht goed. Hiermee log je in tijdens het webinar. 

Leuk om kennis te maken. Volg je ons al op Instagram? Vind ons hier. 

Stralende groet,

Christel en Manon

Heb jij onze leuke materialen al gespot? Bekijk ze hier.

In dit webinar delen wij met jou praktische tips en informatie over welbevinden, lekker in je vel, met behulp van prentenboeken. We leggen uit hoe je prentenboeken inzet om kinderen te laten groeien in hun sociaal-emotionele ontwikkeling. Wij zetten het prentenboek in voor jong en oud om spelenderwijs en laagdrempelig rondom emoties te werken. Kinderen mogen leren om gaan met emoties. Dit gaat niet vanzelf. Het prentenboek is hierbij ontzettend helpend. Wij gaan uit van het 4 staps-leerproces van SOS kinderen en emoties. Met een Boekgesprekjes met... start je eerst een laagdrempelig en veilig gesprek over de emoties van de hoofdperso(o)n(en). Daarnaast laten we je zien hoe je met een andere manier van vragen stellen jong en oud prikkelt om uiteindelijk naar zichzelf te (durven) kijken en er positieve groei en ontwikkeling ontstaat.

Wist je dat?

Welbevinden de basis is van alles? Zit een kind lekker in zijn vel dan zal het tot o.a. ontwikkeling, uiten, leren komen. Het zal genieten en plezier maken, veerkrachtig zijn en makkelijker om kunnen gaan met zijn emoties en vol zelfvertrouwen in zijn schoenen staan. Hoe zorgen we er als professionals in ons werk in basis voor dat de kinderen waarmee we werken lekker in hun vel zitten. En wat als ze niet lekker in hun vel zitten? Durf jij het prentenboek als professional in te zetten om er voor te zorgen dat het kind weer lekker in zijn vel komt/zit?

Zoals professor Ferre Laevers het zegt: 'Als een vis in het water. Voelt een kind zich goed, dan is dat duidelijk te zien. Op vele manieren toont het dat het gelukkig is.'

In dit webinar gaan we graag ook meteen praktisch aan de slag. Dus leg jouw favoriete prentenboek vast klaar en zorg dat je het tijdens het webinar ook terug kunt kijken.

Leuk je te ontmoeten tijdens het webinar.

Hartelijke groeten,

Christel en Manon

 

Deel dit bericht gerust met anderen voor wie dit ook interessant is door deze link door te geven.