Boekgesprekjes met........

 

Met “Boekgesprekjes met Christel en Manon” laten wij zien hoe je prentenboeken inzet om bewustwording en ontwikkeling te creëren om welbevinden bij kinderen te vergroten. De onderliggende boodschap in een prentenboek zorgt voor kinderen voor herkenbaarheid en maakt het onderwerp beeldend. Er is voor iedereen herkenning en ieder kind haalt de boodschap eruit die passend is bij hem of haar. Het voorlezen is een prachtige start om daar vervolgens met elkaar het gesprek over aan te gaan.

Op ons YouTube kanaal staan filmpjes met korte tips voor ouders en professionals over hoe je het kunt aanpakken. Om het laagdrempelig te maken, zijn in de omschrijving de linkjes toegevoegd naar het digitale prentenboek.

Voor wie: Voor iedereen (ouder, pedagogisch medewerker, leerkracht, kindercoach, zorgprofessional etc.) die graag het gesprek aangaat met kinderen van 0-12 jaar over thema’s gericht op de sociaal emotionele ontwikkeling en hier meer handvatten voor wil zodat kinderen zichzelf beter leren kennen.

Resultaat: Een deelnemer weet in welke situatie je welk prentenboek inzet en heeft meer kennis van mogelijkheden om hiermee welbevinden van kinderen te vergroten. Je weet hoe je emoties kunt reguleren. Je bent je bewust van het effect van meerdere vormen van feedback op ontwikkeling. Je hebt een praktisch document met uitgewerkte voorbeelden.

Mail: Boekgesprekjesmet@gmail.com

 

Workshop "Boekgesprekjes met..." 2 x 2 uur

WerkwijzeIn een twee x twee uur durende workshop geven wij deelnemers nieuwe inzichten. Dit doen we op onze enthousiaste en stimulerende wijze. We maken gebruik van onze jarenlange ervaring in het onderwijs en kennis van en vaardigheden met betrekking tot welbevinden, emoties, talenten, eigenaarschap en communicatie. Inmiddels spreken we ook uit ervaring als coach/trainer. Zowel theorie als praktisch aan de slag gaan staan centraal. Na het volgend van deze workshop kun je met prentenboeken aan de slag om kinderen te laten groeien op sociaal-emotioneel vlak.

Kosten: €75 incl. btw (maximaal 10 deelnemers) excl. boekenwaaier (zie filmpje, KLIK HIER)

Waar en wanneer: Online workshop di 24 sept en di 8 okt 19.30u-21.30u

 Meer info en/of vragen? Mail/bel ons of volg ons op Instagram en  Facebook

Workshop “Boekgesprekjes met…' met je eigen team op maat

Werkwijze: In twee keer twee uur durende workshop geven wij deelnemers nieuwe inzichten en praktische tips en tools. Er is tijd om te oefenen en met elkaar het gesprek aan te gaan. Dit doen we op onze enthousiaste en stimulerende wijze. We maken gebruik van onze jarenlange ervaring in het onderwijs en kennis van en vaardigheden met betrekking tot welbevinden, emoties, talenten, eigenaarschap en communicatie. Inmiddels spreken we ook uit ervaring als coach/trainer.

Kosten: Op aanvraag (zie filmpje, KLIK HIER)

Waar en wanneer: In overleg

Tijd: in overleg

Andere wensen? We verzorgen uiteraard onze workshops op maat. Informeer naar de mogelijkheden. Mail/bel ons of volg ons op Instagram en Facebook   

Feedback van deelnemers:

“Leerzaam, geïnspireerd, direct toepasbaar, praktische waaier en vragenwijzer, verrassend veel nieuwe inzichten, ik herken nu beter de situaties waarbij ik een prentenboek kan inzetten.” 

LOSSE BOEKENWAAIER KOPEN?

Boekenwaaier deel 1

In de Boekenwaaier deel 1(zie filmpje, KLIK HIER) zitten 16 boekentips met verwijzingen naar ons YouTube kanaal en theorie en tips over het vergroten van welbevinden door middel van gesprekjes waarbij gekeken wordt naar emoties en feedback.

De Boekenwaaier is een handreiking voor het inzetten van prentenboeken. Bij deze Boekenwaaier ligt de nadruk op de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen. De onderliggende boodschap in het prentenboek zorgt voor herkenbaarheid bij kinderen.

Kosten: €19,95 incl. btw, excl. verzendkosten.

Interesse? Koop direct via onderstaande knop of mail naar boekgesprekjesmet@gmail.com

 

Boekenwaaier 2

In de boekenwaaier deel 2 zitten ook weer 16 boekentips met verwijzingen naar ons YouTube kanaal en theorie en tips over het vergroten van welbevinden door middel van gesprekjes waarbij gekeken wordt naar emoties en feedback. Daarnaast zitten er ook 5 tips van Gastsprekers in. 

De Boekenwaaier bestaat uit een praktisch en uit een theoretisch gedeelte. Van voor naar achter lees je de boekentips. Van achter naar voren de theorie en vind je ook de vijf gastsprekers.

In het praktische gedeelte worden 16 prentenboeken besproken. Bij ieder boek staat vermeld bij welk thema het boek is in te zetten en worden ook meteen enkele werkvormen aangereikt. Deze vind je terug via de qr-code. Door deze te scannen komt het filmpje in beeld.

Kosten: €19,95 incl. btw, excl. verzendkosten.

Interesse? Koop direct via onderstaande knop of mail naar boekgesprekjesmet@gmail.com

Houten materialenset

Wist je dat er ook een houten materialenset is? Bedoeld om Boekgesprekjes met... te visualiseren en te concretiseren voor kinderen? Deze set zet je in bij het prentenboek om het (coach)gesprek te starten en het welbevinden en talentontwikkeling spelenderwijs te vergroten. Emotieregulatie en bewustwording staan hierbij centraal. 

Werkwijze

 

Bekijk en lees het prentenboek voor. Pak de materialenset erbij:

  • Pak het poppetje, huisje en blokje met het vraagteken ('?') erbij .
  • Bespreek de vragen: wie, wat, waar met betrekking tot het verhaal.
  • Gebruik de 4 poppetjes met de emoties om te kijken welke emoties je

    herkent bij de (hoofd)persoon in het prentenboek.

  • Kies het poppetje met de emotie die het meest aanwezig is.
  • Zet dit poppetje buiten de ronde schijf neer om de verschillende

    fases (herkennen- benoemen- accepteren-uiten) te bespreken.

 

 

Maak daarna de stap naar het kind zelf. Herhaal de vijf stappen. Zet het poppetje nu op de schijf.

Daarmee maak je het onderscheid tussen emoties van de hoofdpersoon en de emoties van het kind zelf.

Gebruik de kubus erbij als inspiratie. Stel de feedbackvragen aan de kinderen om ze aan het denken te zetten.

De bovenste vragen gaan over de hoofdpersoon. De dikgedrukte vragen gaan over jezelf.

De vragen:

Blauw: taakfeedback,

Groen: procesfeedback

Zwart: zelfregulerende feedback

Bovenstaande geeft een eerste aanzet voor een Boekgesprekjes met... maar ben vooral creatief en breid Boekgesprekjes met... uit met je eigen ideeën.