Spelen in de sneeuw of liever niet?

Gepubliceerd op 7 februari 2021 om 18:05

Vanmorgen toen ik opstond en het gordijn open deed was alles inderdaad wit. Ze hadden het natuurlijk al wel voorspeld en gisteravond begon het hier in Veldhoven, regio Eindhoven, al te sneeuwen.

Houd jij van de kou? Een aantal jaren geleden vond ik de sneeuw best leuk. Heb jij mij al gespot in de sneeuw een sneeuwengel makend? Het is een filmpje van 14 februari 2018, gemaakt in de buurt van Winterberg. Toen vond ik het heerlijk om in de sneeuw te liggen en werd er bij van.

Filmpje Christel Lubse Coaching & training Spelen in de sneeuw of niet?

Boekentip

Vandaag heb ik een boekentip voor je: 'Kikker en de sneeuwman' van Max Velthuijs om samen met je kind/kinderen te lezen.

Kikker vindt sneeuw in eerste instantie niet leuk. Hij vindt het buiten maar koud. Hij houdt niet van de kou, maar als het vuur in zijn kachel bijna uit is moet hij wel naar buiten. Kikker gaat dapper op weg, maar komt bijna niet vooruit. Als hij zijn vriendin tegenkomt hebben zij samen veel plezier op het ijs. Kikker wordt uitgenodigd om mee te doen, maar heeft het koud en kan niet schaatsen. Hij voelt zich alleen.

Als uiteindelijk een zonnestraal door de wolken breekt, denkt Kikker aan de zon en voelt hij zich meteen wat vrolijker. Dit zorgt voor een ommekeer in het verhaal.

Ik moest vanmorgen ineens aan dit boek 'Kikker en de sneeuwman' denken dat bij mij thuis in mijn kast staat.

Boekgesprekjes met...

Ook een prachtig prentenboek om een Boekgesprekjes met... aan te koppelen. Wat een mooie aanknopingspunten geeft het verhaal tot gesprekjes. Eerst om over Kikker en zijn belevenissen te praten en te kijken en te ontdekken hoe hij zich daar allemaal bij voelt. Hoe zijn mood kan keren door het doorbreken van een zonnestraal.

Toen ik vanmorgen met mijn vriend naar buiten ging om de honden uit te laten en het ook nog sneeuwde kon ik ook alleen maar denken aan de kou. Toen kwam de foto met de sneeuwengel ter sprake en dat zorgde voor een glimlach op mijn gezicht.

Heerlijk toch als je als volwassenen dat kind in jezelf weer even naar boven kunt laten komen.

En jij? Wat heb jij vandaag met de sneeuwsituatie gedaan? Naar buiten geweest of binnen gebleven? En hoe was het voor jouw zoon/dochter? Een feestje of juist niet? Mocht iedereen zijn eigen ruimte vandaag pakken?

Ik ben benieuwd šŸ˜ā˜ƒļøā„šŸŒž. Laat gerust een reactie achter onder deze postšŸ‘‡


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.