Wat nooit verandert, is mijn luisterend oor!

Gepubliceerd op 20 maart 2020 om 12:03

Vandaag is het 20 maart, de Dag van het Geluk. We zitten in een onzekere, niet fijne situatie waarvan we niet weten hoe lang het nog gaat duren en hoe het afloopt.

Wat er nooit verandert, is mijn luisterend oor!

Ik had ook even schakeltijd nodig. De meiden thuis, mijn agenda leeg doordat tot nader orde alle trainingen, opdrachten, wobbelyogalessen, Chill Skillslessen, coachgesprekken in mijn praktijk geannuleerd/verzet zijn. Gelukkig een heleboel verzet, zodat straks als het weer kan ik toch weer verder kan en er weer ben voor de kinderen, ouders en professionals op de manier die ze gewend zijn.

Ik stond wel AAN de afgelopen dagen en er kwamen mooie ideeën naar boven. Ging aan de slag met Manon Arts met het idee rondom Boekgesprekjes met....Manon en Christel. Uit mijn comfortzone en in de modus van 'Ik heb het nog nooit gedaan, ik denk dat ik het wel kan!' filmpjes gemaakt, fouten gemaakt, van geleerd, ideeën bijgesteld.

Al gezien ons You Tubekanaal? Kijk hier Boekgesprekjes met.....Manon en Christel Vanuit prentenboeken gesprekjes thuis of elders voeren gericht op welbevinden, groeien in lekkerder in je vel zitten. Laagdrempelig, samen, vanuit positiviteit en een verhaal verbinden met elkaar en groeien/sterker worden in elkaar beter aanvoelen, begrijpen, omgaan met emoties van jezelf en de ander, jezelf mogen zijn, samen afspraken maken enzovoort. 

Werkte vanaf woensdag samen met mijn jongste dochter op zolder, zij voor school, ik voor mijn praktijk, deed boodschappen en het huishouden, plaatsen berichten op social media Boekgesprekjes met.... en deelde ontspanningstips, mailen met opdrachtgevers en klanten over hoe verder en nog veel meer. En naast dat ik zo AAN stond, voelde ik ook heel duidelijk DOE EENS EEN STAPJE TERUG in mijn lijf. Wellicht herkenbaar? Gisterenavond naar buiten gegaan en fijn alleen gewandeld, even mijn hoofd geleegd. En toen ik terugkwam voelde ik me een stuk rustiger, meer ontspannen.

En ook vandaag voel ik me een stuk rustiger en ga ik toch proberen deze tijd te gebruiken om anders te werken en juist ook tijd te nemen voor ontspanning, me-time, puzzeltijd met mijn gezin, effe frisse neus halen enzovoort zodat ik relax, stralend mezelf blijf. Het allerbelangrijkste in deze tijd is zorgen dat mijn immuunsysteem goed blijft. Dat is wat ik ook kan doen in deze tijd waarin het Cornonavirus overheerst. En dat doe ik, zoals ik natuurlijk allang wist, door gezond te eten, voldoende te bewegen en voldoende te ontspannen. En ook goed te slapen. Dus op de normale tijd naar bed en ook op de normale tijd uit bed. Zoals al heel oud en wel bekend......tijd voor Rust, Regelmaat en Reinheid.

Ik heb nu volop tijd om goed voor mezelf te zorgen waarin ik blijf werken alleen wel net wat anders dan normaal, goed voor mezelf zorg, maar er ook voor jou en jouw gezin en jouw als professional wil en kan zijn.

Want wat er nooit verandert, is mijn luisterend oor!

Ook al kan ik jullie nu niet fysiek in mijn praktijk ontvangen of naar jullie toe komen, kan ik dit wel doen via een luisterend oor op een andere manier. Dus ook om jouw vragen aan mij voor/over jezelf, je kind, jouw gezin, jouw werksituatie te beantwoorden. Dat kan door te bellen, te mailen en zelfs door te skypen. Maak er gebruik van!

Lieve allemaal, maak er ondanks de onzekere situatie waarin we nu zitten samen mooie dagen van! Kijk waar jou/jullie geluksmomentjes zitten en sta er eens extra bij stil. Positiviteit hebben we ook nu zeker nodig.

Mijn geluksmomentjes deze week waren bijvoorbeeld het samen op zolder "werken" met mijn jongste dochter, samen een theepot uitkiezen en ons eigen kopje (Iedere dag kiezen we een ander kopje/beker/mok), de vragen lezen die aan de theezakjes hangen en beantwoorden. Maar ook samen een frisse neus nemen en even naar buiten om te wandelen, samen gezonde wafels bakken en puzzelen. En zo zijn er nog een heleboel meer geluksmomentjes. Benieuwd naar jullie geluksmomentjes. Deel ze gerust met me en stuur ze via mail. 

Wist je dat jouw/jullie geluksmomentjes ook kunnen helpen als het even tegenzit of je je even niet zo lekker in je vel voelt? Schrijf samen jullie/jouw geluksmomentjes op briefjes en stop ze in een grote pot of met je klas/groep/coachee in een digitale pot . Versier eventueel de pot. Lees de geluksmomentjes terug op een moment dat jij of jouw gezin ze nodig heeft.

Relax Kids heeft speciaal voor deze dag een gelukspakket gemaakt dat je gratis kunt downloaden en samen thuis of waar dan ook kunt doen. Echt super leuk en jij bepaalt wanneer je het inzet, het kan namelijk iedere dag een dag vol geluk zijn.

Hier vind je het gelukspakket van Relax Kids: gelukspakket

Voor nu stralende groetjes en hopelijk tot snel in real life zoals normaal,

Christel

En weet me dus te vinden. En je helpt bij er ook ontzettend mee in deze tijd! Bekijk mijn website, bekijk de agenda en bel of mail


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.