In de praktijk met het Krachtstenenspel

Gepubliceerd op 28 februari 2020 om 12:56

Een inkijkje in mijn praktijk met het Krachtstenenspel

Vandaag neem ik jullie mee in een inkijkje in de praktijk. In mijn praktijk coach ik kinderen, ouders en professionals. In deze coachsessie ontmoet ik een moeder die als moeder en als professional bij mij komt vanwege een coachvraag op werkvlak. Op dit moment is zij letterlijk de kracht in zichzelf kwijt als mens en als professional en wil daar graag mee aan de slag. Ik zet in deze sessie het krachtstenenspel in.

Het Krachtstenenspel

Het Krachtstenenspel is een veelzijdig coachingstool. Het is een spelwerkvorm waarin spelenderwijs werken, met kinderen, met volwassenen, met grote en kleine wensen en doelen centraal staat.  Spelenderwijs komen allerlei thema's aan bod. Het is veelzijdig in te zetten en geeft inzicht in het weten, denken, doen en voelen van de speler. Het neemt de speler mee door de vier elementen. Vuur om de intuïtie aan te wakkeren, lucht voor het denkwerk, aarde om wensen handen en voeten te geven en water om te voelen wat het met je doet als alles bij elkaar komt.

De edelstenen helpen hierbij om vanuit de verschillende kwaliteiten en kenmerken van de stenen tot inzichten te komen.  We spelen het spel in overleg in het kleine of grote spelveld.

Op tafel ligt het kleine spel klaar en op de grond het grote speelveld. We starten aan tafel.  

Vanuit de ervaring van mijn coachee, Diana, neem ik jullie graag verder mee in het spel.  De ervaring mag ik met toestemming van Diana met jullie delen.

De ervaring van Diana:

"Op het moment dat ik de praktijkruimte van Christel betreedt vallen me de geur en het zachte geluid direct op. Mijn zintuigen gaan aan, op een goede manier. Dat is al een eerste fijne stap om al meer uit mijn hoofd te komen. Na een lekkere thee en even korte babbel over hoe het nu gaat; gaan we beginnen.

We gaan eerst een ontspanningsoefening doen om goed te aarden en bij mijzelf te komen.

De eerste opdracht die ik vervolgens krijg is het formuleren van een wens voor mijzelf. Jeetje. Dat valt al best zwaar. Maar het lukt me. Vervolgens wordt deze wens de rode draad is het krachtstenenspel. Op gevoel kies ik steeds een edelsteen uit die dan weer correspondeert met de vier elementen èn ook een betekenis heeft. Direct wordt me duidelijk dat toeval niet bestaat. Ik kies steeds een steen die mijn krachten verteld; maar me tegelijkertijd ook duidelijk maakt dat ik deze krachten wel inzet naar anderen, maar in mindere maten voor mijzelf.

Bewustwording

Een bewustwording die een eerlijke spiegel naar mijzelf is en me inzichten geeft. Wat heb ik nodig om weer bij die krachten voor mijzelf te komen. De stenen vertellen het met hun kracht. De elementen laten mij zien waar nog winst te behalen is, en dan is dat met name de aarde. Door bewuster te aarden kom ik weer bij mijzelf. 

Eén nummer triggert mij nog. Wanneer ik de vraag krijg om nog eens rond te lopen; ga ik daar ook heen. Het blijkt een edelsteen te zijn die een beschermer is voor mijn hooggevoeligheid. Niet gek dus dat deze mij zo triggerde.

Nadat het spel klaar is; mag ik alle krachten nog eens op papier uiten. Hoewel ik tekenen enz. altijd heel lastig vindt vanwege het resultaat, durf ik los te laten en gewoon te beginnen. Nog een overwinning. Uiteindelijk kom ik uit op een soort oog waarbij ik schrijf: Ik mag er zijn èn gezien worden!

Tot slot trek ik nog twee kaarten met spreuken die ook weer in de lijn van mijn inzichten passen. De drie edelstenen die mij het meeste aantrokken krijg ik mee in een zakje.

Ik ervaar een rust die is teruggekeerd. Ook nu, de dag erna is die rust er. Bovendien heb ik ook heel vast geslapen. Ik ben op de goede weg. Ik heb tools en weet wat mijn triggers zijn. Mijn uitdaging blijft om hier alert op te blijven en te blijven voelen. Voelen wie ik ben, wat ik wil geven, aan anderen maar vooral aan mijzelf.

Ik ben Christel enorm dankbaar dat ze mij inzicht heeft gegeven in mijn eigen kristal en heeft laten ervaren hoe ik deze weer kan laten stralen.

Ik vind een sessie met het Krachtstenenspel erg waardevol en een echte aanrader.  Ook een cadeautje voor jezelf.  Spelenderwijs, op een ontspannen manier, op een fijne plek en een hartelijk en invoelende coach."

Afsluiting

Aan het einde van het spel pak ik het spel Kompasvinder er ook nog bij en laat een vizier- en koerskaart pakken. Met deze twee kaarten en het krachtstenenzakje sluiten we de sessie na 1,5 uur af. 

Fijn om met dit spel Diana inzicht gegeven te hebben in haar eigen kristal, in haar eigen unieke persoon met haar mooie kwaliteiten en talenten en hoe zij haar kristal weer kan laten stralen.

Cadeautje voor jezelf

Gun jij jezelf ook zo'n cadeautje? Een coachsessie waarin je vanuit een spelwerkvorm met edelstenen spelenderwijs op zoek gaat naar jouw wens/ jouw vraag? De sessie met het Krachtstenenspel levert na 1 sessie al een heleboel inzichten op waarmee je aan de slag kunt gaan. Aan het einde van het spel verwerk je je inzichten op jouw eigen manier, zodat je jouw inzichten thuis en/of op je werkplek een plek kunt geven. Je kunt daardoor altijd weer terug pakken wanneer nodig op jouw inzichten. Daarnaast krijg je ook jouw eigen krachtstenenzakje mee voor thuis.

Heb je interesse of wil je weten of een sessie met het Krachtstenenspel ook iets voor jou is? Laat gerust een reactie achter of bel naar 06-39392330.


Reactie plaatsen

Reacties

Marieke
4 jaar geleden

Test! Haal deze reactie maar weg hoor!