Terugblikken op 2023

Gepubliceerd op 31 december 2023 om 18:58

Terugblikken op 2023...wat een jaar!

Vandaag is het alweer oudejaarsdag. De laatste dag van 2023. Over een aantal uur tellen we af en stappen we het nieuwe jaar in, 2024. Wat was het bij ons een bewogen jaar. Ik weet niet hoe het bij jou was, maar voor mij voelt 2023 erg dubbel.

Ik sta vandaag toch even extra stil bij dit jaar en ik blader terug door mijn agenda van 2023. In de eerste week van 2023 was ik druk met de voorbereidingen voor mijn werkreis naar Curaçao. De trainingsmap van Relax! Stralend jezelf zette ik om naar een reader, want ja hoe kreeg ik anders al die mappen mee in mijn koffer. Daarnaast had ik natuurlijk ook de weer- en yogakaarten en de kaarten van potje ZONNEKRACHT. De potten gingen niet mee en de deelnemers op Curaçao zouden een Curaçaose versie krijgen. De rest van mijn inspiratiemateriaal zou ik via mijn lieve vriendin Angelique, die op Curaçao woont, mogen lenen. Natuurlijk gingen ook de materialen van Boekgesprekjes met... mee. In de maand januari mocht ik mooie eindcoachgesprekken en coachsessie voeren in mijn praktijk. En op 19 januari was het zover en vertrok ik samen met mijn partner en nog zes anderen richting Curaçao.

Wat een reis

Wat een ervaring, wat een reis, wat een indrukken en ook een reis met tranen. Op vrijdag 20 januari kregen we het bericht dat één van onze hondenvriendjes, Buddy, onverwachts was overleden. Dit maakte de reis erg dubbel. Bij thuiskomst hebben we op een liefdevolle manier afscheid kunnen nemen. In Curaçao mocht ik op een locale school in groep 5 een Relax! Stralend jezelf ontspanningsles geven, ik mocht daarnaast 3 professionals trainen rondom de inspiratietraining Relax! Stralend jezelf en samen met Manon verzorgde ik een workshop Boekgesprekjes met... aan professionals. Wat was dit een toffe ervaring.

Daarna ging ik volop aan het werk in mijn praktijk met mooie coachtrajecten, Relax! Stralend jezelf lessen op scholen, eindcoachgesprekken KinderEmotieCoach, Crea Relax! workshops en ontspanningslessen in mijn praktijk. Ik mocht een onderbouwteam meenemen in het gedachtegoed van Relax! Stralend jezelf met inspiratie/coachsessies en ook 11 pedagogisch coaches trainen in het gedachtegoed van SOS kinderen en emoties tijdens de licentietraining. Ik werd gevraagd om gastlessen te geven in het kader van Veldhoven Gezond en zo ontstond de Ontspanposter. Een poster met ontspanoefeningen vanuit de zes stappen van welbevinden waar Relax! Stralend jezelf op gebaseerd is. Op verschillende basisscholen in Veldhoven ging ik vanuit Veldhoven Gezond aan de slag. Superleuke reacties kreeg ik terug. We sloten Veldhoven Gezond af met het Healtfest in het Citycentrum.

In de meivakantie was het tijd om te relaxen. Het campingseizoen was weer begonnen. Heerlijk naar ons plekje in Dishoek. Helaas liep de vakantie iets anders en werden we overvallen door het verdrietige nieuws dat mijn zwager, de broer van mijn partner, geheel onverwachts was overleden. 52 jaar, een leeftijd die ik zelf in juni zou bereiken. Een zwaar verlies...

Op weg naar Brocéliande

Eind juni stond mijn reisje naar Frankrijk gepland met 6 andere vrouwen. Samen afreizen met de auto naar Brocéliande. Een hele magische reis. Op mijn 52 ste verjaardag vertrokken we en reed ik met mijn dierbare autootje, een Ford Ka, naar daar. Wat een prachtige plek, prachtige magie, prachtige energie. We bezochten het meer van Viviane en het graf van Merlijn. Het schitterende bos van Brocéliande, gelegen tussen de heidevelden en meren. Een magische plek waar we veel gewandeld en ontdekt hebben. Helaas kreeg ik tijdens mijn verblijf daar een verdrietig telefoontje waarbij het ineens heel slecht ging met mijn schoonmoeder. Twee weken later aan het begin van onze zomervakantie overleed mijn schoonmoeder. De zomervakantie liep anders dan anders. Net als het weer afgelopen zomer, was mijn gevoel en energie erg wisselvallig. Veerkracht zorgde weer voor de zon in mij. En de regen en het onweer waren er zeker met tijden, maar gelukkig was er iedere keer ook weer de zon die zorgde voor de regenboog.

Een jaar waarbij...

alle emoties alle kanten opvlogen. Ik veel mooie dingen heb mogen ervaren, maar ook heb mogen ervaren dat het leven onvoorspelbaar is. Ik verschillende levels van rouw en verlies heb ervaren en er gelukkig ook veel fijne en blije momenten waren. Ook qua gezondheid moest ik me regelmatig overgeven aan de signalen van mijn lijf.

Het afgelopen jaar stond ook veel in het teken van zorgen van mijn eigen naasten. Zorgen, zorgzaam, er zijn voor anderen zijn mooie kwaliteiten maar kunnen ook valkuilen worden. Zorgen voor jezelf mag dit komend jaar nog meer op nummer 1 staan. Genieten en de dag plukken. De afgelopen maanden ontdekte ik dat ik juist van creëren en ontwikkelen echt heel blij word. Daar mag ik komend jaar ook meer tijd aan besteden. Daarnaast kwam begin oktober een prachtige kans voorbij waarbij ik in iedere vezel voelde dat dit voor nu voor mij bedoeld was. Per 1 januari ga ik weer 2 dagen als juf werken maar ook 1 dag als kindercoach op dezelfde school. Hier mooie dingen doen waarin ik geloof. Op woensdag en vrijdag ben ik werkzaam in mijn praktijk. Hier zal ik vooral bezig zijn met creëren en ontwikkelen rondom ontspanning om nog meer kinderen vanuit ontspanning te laten stralen en in hun kracht te laten staan. Hoop ik veel professionals werkend met kinderen te inspireren zodat ook zij samen met mij dit te realiseren. Daarnaast zal ik zeker ook beschikbaar zijn voor coachtrajecten voor jong en oud, maar de focus vanuit mij zal dit jaar liggen op creëren en inspireren. Even een tandje minder in 2024 is ook oké. Vertragen is een woord voor 2024.

Op naar een stralend en relaxt 2024!

Luisterend naar mijn lijf, naar mijn hart en gevoel ga ik van 2024 een stralend en relaxt jaar maken. In mijn werk en privé. Pluk de dag en geniet!

Supertof om van jou te horen lieve volger. Hoe kijk jij terug op 2023 en hoe blik jij vooruit?

Op naar een stralend en relaxt 2024 waar ruimte mag zijn voor alle emoties om te kunnen bloeien en groeien, te zijn en te stralen vanuit wie je bent.

 

Stralende groet,

Christel Lubse

Coaching & Training


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.