Aan de slag met jezelf!

Vanuit mijn jarenlange ervaring als leerkracht weet ik als geen ander hoe het is als je even niet meer lekker in je vel zit. Ken je mijn verhaal? Ik vertel het je graag.

Ik wist het zeker.......

Als kind wist ik het zeker, ik word juf.  En die droom kwam uit. Ruim 24 jaar zelfs. Het allerbelangrijkste vond ik kinderen een veilige basis te bieden, zodat ze zich veilig, geborgen en geaccepteerd voelen.

Bij de leerkracht, in de klas, bij de anderen. Vol zelfvertrouwen, nieuwsgierigheid en plezier. Zovele kinderen heb ik laten schitteren.

Want, door mijn enthousiasme vergat ik voor mijzelf te zorgen en raakte ik letterlijk verstrikt. Ik voelde me TE verantwoordelijk in mijn werk, legde de lat TE hoog en zorgde TE veel voor anderen. Dat ging een hele tijd goed totdat het thuis ook niet lekker liep.

Ik liep dus vast. En het allerbelangrijkste was eerst voor mezelf te gaan zorgen. Dat ging niet op vandaag en morgen. Ik kreeg letterlijk hulp aangeboden maar zag het als falen. Ik, die zo hard mijn best deed, er voor iedereen was, die voor iedereen zorgde en die kreeg te horen dat het goed zou zijn om zelf hulp te krijgen... Ik was in eerste instantie BOOS! BOOS op iedereen, op de psycholoog, maar vooral op mezelf. Totdat ik besefte dat dit mij kon helpen mijn oude patronen te doorbreken, dit mij kon helpen NEE te zeggen tegen de ander en zo JA tegen mezelf.  Ik kon dit als cadeautje zien dat ik met twee handen vastpakte.  Ik ging op reis, op reis naar mezelf en langzaamaan stond ik weer met beide benen op de grond. Tijdens mijn opleiding als kinder- en oudercoach kwam deze 'pijn' even terug. Mijn grootste inzicht hier was het woord 'acceptatie'.  Wat had ik jaren terug graag de mogelijkheid gehad om met een coach aan de slag te gaan zodat ik bewuster was van hoe mijn aan- en uitknop werken en hoe ik in mijn werk ontspanningstools voor mezelf en de kinderen in de klas kon inzetten zodat er meer balans zou zijn tussen in- en ontspanning. Net als bij mij jaren terug is het voor jou als professional en/of als ouder ook een proces als je niet lekker in je vel zit. Dat proces begint met acceptatie. Hoe mooi is het, als je net als ik, coaching als cadeautje kunt zien zodat jij het even niet alleen hoeft te doen.

Benieuwd wat ik voor je kan doen? Maak een vrijblijvende belafspraak of kom een kop thee/koffie drinken in mijn praktijk en ik luister graag naar jouw verhaal. Ik heb vast en zeker al een aantal fijne tips en oefeningen voor jou en voor in jouw werk. Voel je welkom!

Graag praktisch aan de slag in een kleine groep om jouw eigen aan- en uitknop te ontdekken zodat jij weer lekkerder in je vel zit en er meer balans is tussen in- en ontspanning? Ik geloof in de kracht van ontspanningstools om weer lekker in je vel te zitten. Hiervoor heb ik een inspiratiedag ontwikkeld waarbij je in een kleine groep kennis maakt met energiegevers en -vreters en je boordevol fijne tips en tools naar huis gaat om direct de volgende dag mee aan de slag te gaan.  Laat me weten of dit iets is dat bij je past. In overleg plannen we een datum. Min. aantal deelnemers 4.

Stuur me een berichtje via info@christellubse.nl of een appje via 0639392330.  Voel je welkom!