Home » Over mij » Recensies

Wat anderen zeggen over mij en mijn praktijk....

 

Just relax;
Voor volwassenen een supermooie stap om kennis te maken met de basis van een stukje yoga, meditatie en innerlijke rust.


Mijn dochter is een kind wat altijd in beweging is en in haar hoofd gaat ze maar door, ze staat nooit stil. Is enorm creatief en chaotisch. Ook emotioneel waren er veel driftbuien, ze kreeg het in haar koppie niet bolgewerkt. Mijn dochter was via de Bso in aanraking gekomen met yoga. Ze bleef hier herhaaldelijk op terug komen, ze vond de rust heerlijk. In eerste instantie ben ik op zoek gegaan naar kinderyoga maar dit paste niet met haar schooltijden. Ook thuis hebben we samen oefeningen gedaan. Totdat "via via" Relax Kids op mijn pad kwam. Het enigste wat ik kon denken is JA! Het heeft zo moeten zijn. Bij Relax Kids, oftewel Christel, heeft ze de rust gevonden die ze zocht. Er wordt aandacht besteed aan emotionele ontwikkeling en het uiten hiervan, maar ook aan rust brengen in lichaam en geest. Het past perfect bij ons! Dank je wel Christel voor al je positieve energie en inzet, ga zo door.


Just Relax;
Een mooie manier om volledig tot rust te komen. Een uurtje bewegen, lachen,
nadenken, verbinden en vooral ontspannen.


 

Vanmorgen heeft onze zoon van 6 de wobbelyoga workshop bij Christel gevolgd. Hij vond het erg leuk, vooral het samen op de wobbel wip-wappen. In een relaxte omgeving even een keer iets anders na de drukte op school. Goed begin van de vakantie. Bedankt Christel! 


 

Ik wilde je nog even laten weten dat mijn dochter het echt super fijn heeft gehad bij de Relax Kids lessen. Ze wil nu haar spreekbeurt hier over gaan doen. Ze was zo ontspannen aan het eind. We moeten elke dag het verhaaltje voorlezen. Ze zei, "mama is misschien heel raar dat ik het zeg maar het voelt zo vertrouwd met Christel en de sfeer is zo fijn".  


Vanochtend een ouder-kind Relax Kids sessie gevolgd. Vanuit een thema verschillende oefeningen kunnen doen! Aanrader voor zowel jong als oud.


Je merkt dat Christel jarenlange ervaring heeft in het onderwijs. Door haar natuurlijk manier van doen (houding, spraak, rust en diepgang) met kinderen maakt, dat ze als het ware geboren is om met kinderen te werken. Als Relax Kids coach zorgt ze voor een verdiepingsslag bij haar zelf. Deze verdiepingsslag straalt ze uit naar haar omgeving. Ik hoop oprecht dat Christel veel kinderen mag gaan begeleiden in het vinden van innerlijke rust in deze (ook voor kinderen) roerige tijd. 


 

Christel stelt kinderen op haar gemak door haar lieve en spontane 'zijn'. 
Relax, ervaar en krijg innerlijk rust.
Mijn meisje heeft geleerd rust te vinden in zichzelf, om weerbaarder te zijn, grenzen te stellen. Hoe mooi!


Nadat ons oudste kind bij Christel in de klas zat, was het nu de beurt aan onze jongste. We kunnen dus zeggen ervaring te hebben met Christel als juf. We hebben weleens tegen elkaar gezegd dat Christel "is geboren om (kleuter)juf te zijn". Dat is uiteraard positief bedoeld en geeft meteen weer hoe we haar zien. Ze maakt heel gemakkelijk ECHT contact met de kinderen en geeft ons het idee de kinderen echt te zien en kennen. Daardoor kan ze, waar nodig, de individuele begeleiding geven. Dat was met name bij onze dochter, die het niet altijd makkelijk had in nieuwe situaties, heel prettig. Haar invulling van het vak gaat verder dan enkel de didactische kant; het mogen begeleiden van jonge kinderen is een passie van Christel. Dat is voel- en zichtbaar in alles wat we van haar zien en meemaken. De Relax Kids opleiding past in onze ogen dan ook precies bij haar. Onze jongste sprak thuis al enthousiast over "relaxen, ster zijn en oefeningen doen"; mooier kan het toch niet!


Dankzij juffrouw Christel zag ik regelmatig kinderen in diverse houdingen op school ontspannen, aarden en bewust worden van hun hier en nu. Allemaal in het kader van mindfulness en Relax Kids.

Hierbij was het prachtig om te zien hoe juffrouw Christel haar eigen zoektocht combineerde met de zoektocht van de kinderen. Haar eigen leerproces stond centraal en daarbinnen zocht zij met de kinderen de ontspanning. Het is een methodiek die niet zomaar past bij juffrouw Christel, maar op maat gemaakt lijkt te zijn.

Vanuit mijn optiek heeft juffrouw Christel meer dan goed laten zien een kinder- en ontspanningscoach te zijn. En het zal mij benieuwen, wat wij nog meer van haar mogen verwachten op dit vlak! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.