Home » Nieuws & Agenda

Nieuwsbrief 2


Zomervakantie weer voorbij!

De zomervakantie weer voorbij! De batterijen zijn weer opgeladen en ik heb weer zin om te beginnen. De afgelopen weken ben ik met mijn vriend en mijn dochters op vakantie geweest en genoten van het even niets moeten en doen waar we zin in hadden. Ook een tijd om alles van het afgelopen schooljaar weer eens voorbij te laten komen. Een mooi maar ook roerig jaar met twee operaties aan mijn handen en een mooie zoek- en groeitocht binnen mijn praktijk. Misschien is het jullie al opgevallen op social media.....Kristal-Kids mocht doorgroeien en is per 1 juli Christel Lubse Coaching & Training geworden. Superblij mee. Het voelt als volwassen worden. Een unieke naam die bij mij hoort. Wat begonnen was met een nieuw logo voor Kristal-Kids mocht verder groeien tot een logo voor Christel Lubse Coaching & Training. 

Een mooie stap voorwaarts! Daar ik niet alleen aanbod bied aan kinderen, maar ook aan jongeren, jong volwassenen, volwassenen en professionals vanuit coaching, relaxing en training voelde het voor mij dat het tijd was om door te groeien naar een nieuwe naam. Mijn eigen naam koppelen aan mijn bedrijf was de volgende logische stap. 

Mijn missie 'dat iedereen mag stralen als een kristal' wijst naar wie jezelf bent met jouw unieke, bijzondere en schitterende talenten en kwaliteiten. Bij onze geboorte hebben we allemaal ook een eigen unieke naam gekregen. De naam die bij je hoort en die je bij je mag dragen. Je mag zijn wie je bent en trots zijn op wie je bent met jouw unieke naam. In mijn geval is dat Christel Lubse. Deze naam heb ik gekregen van mijn ouders bij mijn geboorte en op deze naam mag ik trots zijn. Het is wie ik ben en maakt me met mijn bijzondere en schitterende talenten en kwaliteiten uniek. Dit is wat ik ook uit wil stralen met mijn praktijk en in mijn rol als kinder- en ontspanningscoach en trainer. 

Vol trots kan ik daarnaast melden dat ik per 1 oktober de sleutel krijg van mijn eigen praktijkruimte aan de Provincialeweg 47 in Veldhoven. Ik zal vanaf oktober ook vanuit deze plek gaan werken, een fijne plek waar ik naast coaching ook ruimte heb om Relax Kids- en Wobbelyogalessen te geven als workshops en trainingen voor ouders en professionals. Noteer vast in je agenda: zaterdag 19 en 26 oktober kennismakingslessen Ouder-kind Relax Kids met de wobbel en inloop in mijn praktijk om een kijkje te nemen in mijn praktijk en kennis te maken met mij als kinder- en ontspanningscoach. 

Weer in het gewone ritme.....

Hoe was jullie vakantie? Kon de vakantie niet lang genoeg duren? Of juist blij dat de vakantie weer voorbij is? Niet voor iedereen is de vakantie leuk en gezellig. Dat kan allerlei oorzaken hebben. Ik heb een periode gehad dat ik vakanties verschrikkelijk vond. Dit kwam vooral omdat ik in de vakantie mijn dagelijkse structuur en ritme kwijt was. Zeker als je niet lekker in je vel zit lijkt het nog verschrikkelijker. Als je er even zelf niet uitkomt is het fijn als er een tijdje iemand met je meeloopt om je hierbij te helpen.

Fijn als je niet alles zelf hoeft op te lossen. Niet dat de ander het voor jou moet oplossen maar wel met je mee kan denken over hoe je het misschien anders kan aanpakken zodat jij en/of je kind wel weer lekker in je/zijn vel zit. Wellicht herken je het. Voor sommige kinderen zijn vakanties ook geen pretje of het vooruitzicht op een nieuwe klas, groep ook niet. Het kan echter ook voorkomen dat je kind even niet lekker in zijn vel zit en last heeft van onverklaarbare buikpijn, vaak boos is, slecht slaapt, veel piekert of heel onzeker is.

Als ouder wil je het beste voor je zoon/dochter. Soms weet je het ook even niet meer. Elke ouder ziet zijn zoon/dochter het liefst gelukkig. Als kinder- en ontspanningscoach help ik jouw kind om weer lekker in zijn vel te zitten. Ook jullie als ouders zijn belangrijk in dit proces en worden ook meegenomen in het coachtraject. 

Wil je weten wat ik voor jouw zoon/dochter zou kunnen betekenen of voor jullie als ouders? Laat het me weten via de mail info@christellubse.nl of telefoon 0639392330. We bespreken dan eerst geheel vrijblijvend jullie hulpvraag en kijken dan samen welk traject eventueel past en/of nodig is.

Lieve groet Christel

'De coach die jou (weer) laat stralen'

Ps Wist je dat ik in bibliotheek Veldhoven met regelmaat een Opgroeicafé voor ouders/opvoeders organiseer? Deelname is gratis. Thema op vrijdag 23 augustus: Hoera, weer naar school! Lees er meer over in de poster.

Tijdens het Opgroeicafé kunnen ouders/opvoeders elkaar op een fijne, ontspannen manier ontmoeten en inspireren. Elke keer is er een ander thema. Ik vertel en inspireer je graag over allerlei opvoedkwesties. Daarnaast is er volop ruimte om ervaringen te delen en uit te wisselen met andere ouders/opvoeders voor wie dat wil.

Het Opgroeicafé is gericht op ouders/opvoeders van kinderen van ca. 2 tot 8 jaar. Kinderen zijn welkom om mee te komen, ouders zijn zelf verantwoordelijk, er is dus geen kinderopvang.

Tijdens ieder Opgroeicafé zal ik ook verschillende boekentips geven over de thema's die centraal staan. Deze boeken kunnen ook tijden het Opgroeicafé worden geleend als je lid bent van de bibliotheek. 


De vakantie is voorbij, een nieuw schooljaar start weer. Niet voor alle kinderen even makkelijk.... Een nieuwe klas, een nieuwe meester, soms een nieuwe school, opeens weer de wekker zetten, opschieten enz. Het is weer wennen en aftasten. Zeker als je ook nog eens gevoelig bent en sneller prikkels binnen krijgt.....

Hier een aantal fijne tips die je misschien kunt gebruiken:

-Hoe rustiger je zelf als ouder de dag begint met je kind hoe fijner voor je kind. Zet de wekker iets eerder zodat je wat meer ruimte hebt om rustig te ontbijten en aan te kleden.
-Laat je kind de avond van te voren zijn 'lievelings'kleren en/of kleren waar hij zich lekker in voelt uitzoeken.
-Maak samen iets als anker om mee te nemen voor in het laatje/tas van je kind zodat het hier af en toe wanneer nodig naar kan kijken. Bijvoorbeeld een steen, die mooi versierd is en voorzien van een woord tot steun/hulp.
-Plan de eerste dag/week/weken niet te vol zodat er ruimte is om ervaringen te delen als het kind dit wil.
-Sluit samen de dag rustig af met een fijne massage. Masseer elkaar om en om op de rug. Bedenk er samen een verhaaltje bij.
-Sluit de dag rustig af mbv het slaapkletsdagboek of smoeltjesschrift.
-Zorg voor voldoende ontspanningsmomentjes; zie poster.
-Sluit af met een visualisatie/meditatieverhaaltje van bijv. Relax Kids.

Heb vooral zelf als ouders vertrouwen.....vertrouwen dat het allemaal gaat lukken en een goed fijn schooljaar gaat worden! 


Samen stralen voor het goede doel: Make-A-Wish

 

Voor de vierde keer mag ik mijn steentje bijdragen tijdens Meerhoven24 voor Make-A-Wish. Een 24-uurs run waarin allerlei loopteams proberen zoveel mogelijk geld in te zamelen om zoveel mogelijk wensen voor ernstig zieke kinderen in vervulling te laten gaan. Ik sponsor de loopgroep 2RUN4KIDS door op zaterdag 7 en zondagochtend 8 september wobbellessen en creatieve activiteiten te organiseren tijdens het event. 

Op zaterdag kunnen kinderen voor €5,00 een half uur deelnemen aan een Relax Kids just kids wobbelles of samen met een ouder voor €7,50 een Relax Kids ouder-kind wobbelles bijwonen. Bij de kraam zijn zowel zaterdags als zondags creatieve relaxactiviteiten te doen. Ook is er naast de kraam een wobbelplayground waar jong en oud gratis kunnen wobbelen en de wobbels kunnen uitproberen. Zondagmiddag wordt de stand bekend gemaakt. We hopen met zijn allen op een super mooi bedrag. Zodat een hoop wensen voor ernstig zieke kinderen in vervulling kunnen gaan. 

Hier gaat mijn hart voor stralen, jouw hart toch ook? Kom dan ook naar Meerhoven24 Hangar WC Meerhoven in Eindhoven. Je mag alvast een plekje om te wobbelen bij me reserveren door een mailtje te sturen naar info@christellubse.nl.