Home » Kinderen » Relax Kids

Relax Kids

Is jouw zoon/dochter onrustig? Druk in het hoofd? Heeft hij/zij last van wisselende emoties en stemmingen? Heeft hij/zij weinig zelfvertrouwen in zichzelf? Moeite met grenzen aangeven?

Dan is het zeker de moeite waard jouw kind kennis te laten maken met Relax Kids. Relax Kids sessies helpen kinderen van verschillende leeftijden te ontspannen, te relaxen en meer zelfvertrouwen te krijgen. Een Relax Kids sessie bestaat uit 7 stappen, waardoor kinderen leren zich rustig, gefocust en ontspannen te voelen. De sessies die ik geef bestaan uit beweging, drama en ontspanningsspel, stretching (Yoga), onderlinge kindermassage, ademhalingsoefeningen, positieve gedachtes en ontspanning met meditatie/visualisatieverhaaltjes.

Kim moeder van Kaitlin 7 jaar over Relax Kids

'Mijn dochter heeft het echt super fijn gehad bij de Relax Kids lessen. Ze wil nu haar spreekbeurt hier over gaan doen. Ze was zo ontspannen aan het eind. We moeten elke dag het verhaaltje voorlezen. Ze zei, "mama is misschien heel raar dat ik het zeg maar het voelt zo vertrouwd met Christel en de sfeer is zo fijn".'  

Wat is Relax Kids nog meer?

Relax Kids is spelenderwijs in balans komen. Een uurtje helemaal tot jezelf komen. Ga mee op een magisch avontuur en ontdek hoe je d.m.v. beweging, spel, massage, visualisatie, affirmaties en ademhalingstechnieken helemaal tot ontspanning kunt komen. En dat niet alleen, kinderen zitten beter in hun vel, krijgen meer zelfvertrouwen, kunnen zich beter concentreren, slapen beter, kunnen beter met stress omgaan en leren hun grenzen kennen en aangeven. Ze krijgen vaardigheden aangeleerd die ze de rest van hun leven kunnen gebruiken.

Relax Kids is een methode bedacht door Marneta Viegas in Groot Brittannië. Ook wel bekend van de kindermeditatieboekjes 'Relax Kids' en 'De Wensster'. Deze methode heeft zichzelf al meerdere malen bewezen en wordt inmiddels al op vele scholen en in groepen kinderen buiten school in heel veel landen gebruikt en gegeven. De resultaten zijn verbluffend. Relax Kids is een methode die goed  en mooi is voor alle kinderen. Relax Kids lessen zijn er voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar. Voor kinderen vanaf 8 jaar is er Chill Skills en voor peuters Little Stars. Vanaf 14 jaar gaan we over op ChargeUp. Voor volwassenen geven we Just Relax. Lees er meer over onder het kopje Volwassenen.

Linda moeder van Sara 7 jaar over Relax Kids

'Mijn dochter is een kind wat altijd in beweging is en in haar hoofd gaat ze maar door, ze staat nooit stil. Is enorm creatief en chaotisch. Ook emotioneel waren er veel driftbuien, ze kreeg het in haar koppie niet bolgewerkt. Mijn dochter was via de Bso in aanraking gekomen met yoga. Ze bleef hier herhaaldelijk op terug komen, ze vond de rust heerlijk. In eerste instantie ben ik op zoek gegaan naar kinderyoga maar dit paste niet met haar schooltijden. Ook thuis hebben we samen oefeningen gedaan. Totdat "via via" Relax Kids op mijn pad kwam. Het enigste wat ik kon denken is JA! Het heeft zo moeten zijn. Bij Relax Kids, oftewel Christel, heeft ze de rust gevonden die ze zocht. Er wordt aandacht besteed aan emotionele ontwikkeling en het uiten hiervan, maar ook aan rust brengen in lichaam en geest. Het paste perfect bij ons! Dank je wel Christel voor al je positieve energie en inzet, ga zo door.'

Chill Skills vanaf 8 jaar

Freija 12 jaar over Chill Skills

'Ik vond de oefeningen erg fijn. Ook dat we af en toe de wobbel in de les gebruikten. Christel heeft een zachte stem, dat vond ik erg fijn. Ik werd er rustig van. Ik heb geleerd dat je altijd even toestemming aan de ander moet vragen voordat je gaat masseren bij iemand anders. Zo leer je grenzen aangeven.' 

Wat is Chill Skills? Chill Skills zijn lessen waarin tools worden geboden om te leren ontspannen, plezier te maken en te beleven, om te gaan met wisselende emoties en stemmingen enz. Een les bestaat uit 7 stappen. Vanuit opwarmen van het lichaam gaan we naar plezier beleven, eenvoudige strech / yogaoefeningen, massage- en ademoefeningen, positieve woorden / zinnen tegen onszelf leren zeggen zodat we uiteindelijk aan het einde van de les even heerlijk kunnen ontspannen d.m.v. visualisatie / mindfulnessverhalen.

Mikki 9 jaar over Chill Skills

'Ik vond het fijn dat ik bij de lessen mocht zijn. De massages waren erg fijn.  Ik heb veel geleerd. Ik kan nu ook oefeningen thuis of op school doen als ik die nodig heb.'

Tijdens iedere les staat ook steeds een onderwerp centraal. Denk aan bijvoorbeeld Wie ben ik?, Positief denken, Omgaan met stress, Grenzen aangeven enz.

Chill Skills ligt in het verlengde van Relax Kids en is bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar en tieners en/of pubers. Het is een ontspanningstraining om te helpen 'het volle hoofd' leeg te maken, beter te slapen, beter te concentreren en een positiever zelfbeeld te ontwikkelen. Behalve ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen en visualisaties staan er ook onderwerpen in de sessies centraal die voor deze leeftijdsgroep belangrijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan: positief denken, stress, omgaan met boosheid en stemmingen, gezond leven, goed voor jezelf zorgen, gelukkig zijn en zelfvertrouwen.

Reza 9 jaar over Chill Skills

'Christel hielp me als dit nodig was. Ik ben rustiger en vrolijker geworden.

Ik voelde me echt veilig tijdens de lessen en bij Christel. Ik heb geleerd dat ik mooi ben en mezelf mag zijn. En ook dat ieder anders mag zijn.'

Kinderen leren hoe ze in balans kunnen komen en worden bewuster van wat ze zelf belangrijk vinden. Ze leren:

  • ontspanning- en stress reducerende technieken te gebruiken
  • rustiger en kalmer te blijven in spannende situaties (bijv. toets, wedstrijd of sociale gebeurtenis)
  • met negatieve stemmingen (gevoelens) om te gaan
  • een gezonde levenstijl te ontwikkelen
  • voor zichzelf zorgen; van jezelf houden
  • wat hen écht gelukkig maakt
  • positief denken
  • welk effect inspanning en ontspanning heeft

Tatum 11 jaar over Chill Skills

'De oefeningen zijn echt fijn. Het masseren is rustgevend. Christel is super rustig en helpt goed. Erg fijn om dit met leeftijdsgenoten te doen.'

Ouder-kind Relax Kids

Ik bied ook ouder-kindlessen. Even een uurtje heerlijk quality-time samen. Samen met je kind bewegen, spelen, eenvoudige stretchoefeningen doen, adem- en massagespelletjes en uiteindelijk samen even heerlijk ontspannen. Een uurtje plezier beleven, verbinden en ontspannen. Deze lessen worden als workshop ongeveer 1 keer in de maand aangeboden. Zie voor de aankomende data de agenda.

Lizette moeder van Noah 6 jaar over Relax Kids

'Je merkt dat Christel jarenlange ervaring heeft in het onderwijs. Door haar natuurlijk manier van doen (houding, spraak, rust en diepgang) met kinderen maakt, dat ze als het ware geboren is om met kinderen te werken. Als Relax Kids coach zorgt ze voor een verdiepingsslag bij haar zelf. Deze verdiepingsslag straalt ze uit naar haar omgeving. Ik hoop oprecht dat Christel veel kinderen mag gaan begeleiden in het vinden van innerlijke rust in deze (ook voor kinderen) roerige tijd.'

 

Relax Kids lessen in school, kinderopvang of BSO

Wist je dat......naast sport en goede voeding voldoende ontspanning een essentiële voorwaarde is voor een lang, gezond en gelukkig leven?

In deze tijd van hoge prestatiedruk en weinig momenten om even niets te hoeven en/of te moeten is het fijn als kinderen even een uurtje lekker kunnen bewegen, plezier maken, genieten en ontspannen. Dit kan door Relax Kids lessen in te zetten in school of kinderopvang. Relax Kids lessen zijn ontspannings- en mindfulnesslessen waarin kinderen in 7 stappen van bewegen naar ontspannen gaan. Relax Kids lessen zijn er voor alle leeftijden in de PSZ, BSO, basisschool en middelbare school. Als oud-leerkracht weet ik als geen ander hoe belangrijk deze lessen zijn voor onze kinderen in deze huidige maatschappij.

Welke school/Kinderopvang neemt deze lessen op in het lessenaanbod? Ik ga graag met je in gesprek om te kijken naar de mogelijkheden. Meer weten? Stuur een mailtje naar info@christellubse.nl of bel naar 06-39392330.

 

Ron directeur basisschool

'Dankzij juffrouw Christel zag ik regelmatig kinderen in diverse houdingen op school ontspannen, aarden en bewust worden van hun hier en nu. Allemaal in het kader van mindfulness en Relax Kids.

Hierbij was het prachtig om te zien hoe juffrouw Christel haar eigen zoektocht combineerde met de zoektocht van de kinderen. Haar eigen leerproces stond centraal en daarbinnen zocht zij met de kinderen de ontspanning. Het is een methodiek die niet zomaar past bij juffrouw Christel, maar op maat gemaakt lijkt te zijn.

Vanuit mijn optiek heeft juffrouw Christel meer dan goed laten zien een kinder- en ontspanningscoach te zijn. En het zal mij benieuwen, wat wij nog meer van haar mogen verwachten op dit vlak!''

 

Investering

Een investering in het welzijn en het welbevinden van je kind en jezelf!

RELAX KIDS:

Ouder en kind individuele workshop                        €55,00 per les voor samen

Ouder en kind workshop (in groep)                          €17,50 per les voor samen

Relax Kids losse les (in groep)                                  €10,00 per les

Relax Kids losse les individueel                               €55 per les

Relax Kids (in groep)                                                €90,00 10 rittenkaart 3 maanden geldig

Chill Skills les losse les (in groep)                            €10,00 per les

Chill Skills les individueel                                         €55,00 per les

Chill Skills (in groep)                                                €90,00 10 rittenkaart 3 maanden geldig

ChargeUp les individueel                                          €55,00 euro per les

ChargeUp losse les (in groep)                                   €10,00 per les

ChargeUp  (in groep)                                                 €90,00 10 rittenkaart 3 maanden geldig

Twijfels of één van de ontspannings- en midfulnesslessen iets voor jouw kind zijn?

Aarzel niet en neem contact op om even met me te overleggen. Aanbod voor scholen, Kinderopvang / gastouder en BSO altijd in overleg. Mail of bel (06-39392330) me gerust bij interesse of vragen!