Home » Kinderen » Relax Kids

Relax Kids

Relax Kids

Relax Kids sessies helpen kinderen van verschillende leeftijden te ontspannen, te relaxen en meer zelfvertrouwen te krijgen. Een Relax Kids sessie bestaat uit 7 stappen, waardoor kinderen leren zich rustig, gefocust en ontspannen te voelen. De sessies die ik geef bestaan uit beweging, drama en ontspanningsspel, stretching (Yoga), onderlinge kindermassage, ademhalingsoefeningen, positieve gedachtes en ontspanning met meditatie/visualisatieverhaaltjes.

 

Chill Skills

Chill Skills ligt in het verlengde van Relax Kids en is bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar en tieners en/of pubers. Behalve ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen en visualisaties staan er ook onderwerpen in de sessies centraal die voor deze leeftijdsgroep belangrijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan: positief denken, stress, omgaan met boosheid en stemmingen, gezond leven, goed voor jezelf zorgen, gelukkig zijn en zelfvertrouwen.

Kinderen leren hoe ze in balans kunnen komen en worden bewuster van wat ze zelf belangrijk vinden.

Aanbod Relax Kids 

Ik bied ook Little Stars lessen voor peuters alsook ouder-kindlessen. De Relax Kids lessen zijn voor kinderen van 4-8 jaar en Chill Skills lessen voor kinderen van 8-13 jaar. ChargeUp lessen zijn voor jongeren en jong volwassenen. In overleg kan gekeken worden in welke groep een kind het beste past. Daarnaast kun je ook bij mij terecht voor 1 op 1 sessies en crea relax workshops op afspraak. Verder bied ik lessen aan voor buitenschoolse opvang en als buitenschoolse activiteiten, kinderopvang / gastouder, groep 1 t/m 8 in het basisonderwijs, klassen in het voorgezet onderwijs en relaxworkshops voor pedagogisch medewerkers, leerkrachten en ouders/opvoeders. 

Wat is Relax Kids nog meer?

Relax Kids is spelenderwijs in balans komen. Een uurtje helemaal tot jezelf komen. Ga mee op een magisch avontuur en ontdek hoe je d.m.v. beweging, spel, massage, visualisatie, affirmaties en ademhalingstechnieken helemaal tot ontspanning kunt komen. En dat niet alleen, kinderen zitten beter in hun vel, krijgen meer zelfvertrouwen, kunnen zich beter concentreren, slapen beter, kunnen beter met stress omgaan en leren hun grenzen kennen en aangeven. Ze krijgen vaardigheden aangeleerd die ze de rest van hun leven kunnen gebruiken.

Relax Kids is een methode bedacht door Marneta Viegas in Groot Brittannië. Ook wel bekend van de kindermeditatieboekjes 'Relax Kids' en 'De Wensster'. Deze methode heeft zichzelf al meerdere malen bewezen en wordt inmiddels al op vele scholen en in groepen kinderen buiten school in heel veel landen gebruikt en gegeven. De resultaten zijn verbluffend. Relax Kids is een methode die goed  en mooi is voor alle kinderen.

Just Relax!

Even een uurtje heerlijk als volwassenen tot jezelf komen? Een uurtje me-time? Kom dan eens een Just Relax! les ervaren. Speciaal voor volwassenen die zichzelf een cadeautje durven te geven. Kom heerlijk in 7 stappen tot ontspanning en in balans. Word weer bewust van de dingen die jij belangrijk vindt en neem ook relax ideeën mee naar huis voor het hele gezin. 

 

Twijfels of één van de ontspannings- en midfulnesslessen iets voor jouw kind is?

Aarzel niet en neem contact op om even met me te overleggen. Aanbod voor scholen, Kinderopvang / gastouder en BSO altijd in overleg. Mail me gerust bij interesse of vragen!