Aanmelden gratis webinar 4 september 10.00u professionals

Hierbij meld je je aan voor het gratis webinar 'Ontspannen de dag door!. Bewaar de zoomlink uit de bevestingsbericht goed. Hiermee log je in tijdens het webinar. 

Leuk om kennis te maken. Volg je Relax! Stralend jezelf voor professionals al? Kijk hier: 

Facebook: https://www.facebook.com/relaxstralendjezelf

Instagram: https://www.instagram.com/relaxstralendjezelf/

Stralende groet,

Christel Lubse

Heb jij onze leuke materialen al gespot?

In dit webinar delen wij met jou praktische tips en informatie om met kinderen door de dag heen (meer) te ontspannen.

Dit doen we door stil te staan tijdens dit webinar bij de 6 kenmerken van welbevinden vanuit de praktische ontspanposter Vanuit ontspanning lekker in je vel:

 • In voeling met zichzelf
  Als een kind contact heeft met zijn gevoelens, kan het genieten, maar tegelijk ook moeilijke momenten snel te boven komen. Het kind heeft immers voeling met zichzelf, dus verdringt het geen emoties.
 • Genieten
  Dat is plezier hebben, deugd hebben aan elkaar en aan de dingen. Het kind glundert, kletst spontaan, zingt, glimlacht en schatert.
 • Vitaliteit
  Een kind straalt van levenslust: de blik is levendig, het gelaat expressief. De lichaamshouding is opgericht, ruimte innemend (zeker niet ineengezakt of met hangende schouders).
 • Openheid
  Een kind reageert ontvankelijk, aanspreekbaar, spontaan. Contacten met anderen verlopen vlot en geven veel voldoening. Het kind is blij met de aandacht die het krijgt: een knuffel, een pluim, een troostend woord, wat aanmoediging of hulp.
 • Ontspanning en innerlijke rust
  Voelt een kind zich goed, dan geeft het een ontspannen indruk. Het kind voelt zich in geen enkel opzicht bedreigd. Het gezicht is open en de spieren zijn niet gespannen.
 • Zelfvertrouwen
  Een kind wordt niet te snel van zijn stuk gebracht. Zelfzekerheid, zelfvertrouwen, een gevoel van eigenwaarde vertaalt zich in een ‘trotse’ houding: zich ‘groot’ en ‘sterk’ voelen. Dat positieve zelfbeeld is de basis voor weerbaarheid: het kind laat niet zomaar over zich heen lopen, het is assertief.

Welbevinden is de basis van alles. Zit een kind lekker in zijn vel dan zal het tot o.a. ontwikkeling, uiten, leren komen. Het zal genieten en plezier maken, veerkrachtig zijn en makkelijker om kunnen gaan met zijn emoties en vol zelfvertrouwen in zijn schoenen staan. Hoe zorgen we er als professionals in ons werk in basis voor dat de kinderen waarmee we werken lekker in hun vel zitten. En wat als ze niet lekker in hun vel zitten? Welke tools zet ik als professional dan in om er voor te zorgen dat het kind weer lekker in zijn vel komt?

Zoals professor Ferre Laevers het zegt: 'Als een vis in het water. Voelt een kind zich goed, dan is dat duidelijk te zien. Op vele manieren toont het dat het gelukkig is.'

In dit webinar delen wij vanuit de ontspanposter bij elk kenmerk praktische tips/oefeningen om door de dag heen te ontspannen. Doe mee en probeer het uit in je eigen praktijk en/of thuis.

 

Dit webinar wordt gegeven door:

Christel Lubse 

Duur:

45 min.

Je kunt dit webinar het beste volgen via je pc of tablet.

Deel dit bericht gerust met anderen voor wie dit ook interessant is door dit webinar door te geven.