Bekijk hier ons kennismakingsfilmpje

Stuur ons gerust een bericht om te overleggen

Bekijk hier onze flyer met de dagen en tijden:

Flyer Curacao
PDF – 3,8 MB 14 downloads

Lees hier meer over Boekgesprekjes met........

 

Met “Boekgesprekjes met Christel en Manon” laten wij zien hoe je prentenboeken inzet om bewustwording en ontwikkeling te creëren om welbevinden bij kinderen te vergroten. De onderliggende boodschap in een prentenboek zorgt voor kinderen voor herkenbaarheid en maakt het onderwerp beeldend. Er is voor iedereen herkenning en ieder kind haalt de boodschap eruit die passend is bij hem of haar. Het voorlezen is een prachtige start om daar vervolgens met elkaar het gesprek over aan te gaan.

Op ons YouTube kanaal staan filmpjes met korte tips voor ouders en professionals over hoe je het kunt aanpakken. Om het laagdrempelig te maken, zijn in de omschrijving de linkjes toegevoegd naar het digitale prentenboek.

Voor wie: Voor iedereen (ouder, pedagogisch medewerker, leerkracht, kindercoach, zorgprofessional etc.) die graag het gesprek aangaat met kinderen van 0-12 jaar over thema’s gericht op de sociaal emotionele ontwikkeling en hier meer handvatten voor wil zodat kinderen zichzelf beter leren kennen.

Na afloop: Een deelnemer weet in welke situatie je welk prentenboek inzet en heeft meer kennis van mogelijkheden om hiermee welbevinden van kinderen te vergroten. Je weet hoe je emoties kunt reguleren. Je bent je bewust van het effect van meerdere vormen van feedback op ontwikkeling. Je hebt een praktisch document met uitgewerkte voorbeelden.

Voor meer info mail: info@christellubse.nl

 

 

 

Training Boekgesprekjes met... Christel en Manon op Curaçao

WerkwijzeIn een drie uur durende training geven wij, Christel en Manon, deelnemers nieuwe inzichten om prentenboeken in te zetten op sociaal-emotioneel vlak. Dit doen wij op mijn enthousiaste en stimulerende wijze. We maken gebruik van onze jarenlange ervaring in het onderwijs en kennis van en vaardigheden met betrekking tot welbevinden, emoties, talenten, eigenaarschap en communicatie. Inmiddels spreken wij ook uit ervaring als coach/trainer.

Kosten: Nafl 97,- ixcl. boekenwaaier (zie filmpje, KLIK HIER)

Waar en wanneer: Curaçao op donderdag 26 januari 

Tijd: 13:30u-17:30u

 

Meer info en/of vragen? Mail/bel ons op 0639392330 of volg Boekgesprekjes met... op Instagram 

Feedback van deelnemers:

“Leerzaam, geïnspireerd, direct toepasbaar, praktische waaier en vragenwijzer, verrassend veel nieuwe inzichten, ik herken nu beter de situaties waarbij ik een prentenboek kan inzetten.” 

Boekenwaaier deel 1

In de Boekenwaaier deel 1(zie filmpje, KLIK HIER) zitten 16 boekentips met verwijzingen naar ons YouTube kanaal en theorie en tips over het vergroten van welbevinden door middel van gesprekjes waarbij gekeken wordt naar emoties en feedback.

De Boekenwaaier is een handreiking voor het inzetten van prentenboeken. Bij deze Boekenwaaier ligt de nadruk op de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen. De onderliggende boodschap in het prentenboek zorgt voor herkenbaarheid bij kinderen.

Kosten: 38 Nafl incl. btw, excl. verzendkosten.

Interesse? Koop direct via onderstaande knop of mail naar boekgesprekjesmet@gmail.com

 

Boekenwaaier 2

In de boekenwaaier deel 2 zitten ook weer 16 boekentips met verwijzingen naar ons YouTube kanaal en theorie en tips over het vergroten van welbevinden door middel van gesprekjes waarbij gekeken wordt naar emoties en feedback. Daarnaast zitten er ook 5 tips van Gastsprekers in. 

De Boekenwaaier bestaat uit een praktisch en uit een theoretisch gedeelte. Van voor naar achter lees je de boekentips. Van achter naar voren de theorie en vind je ook de vijf gastsprekers.

In het praktische gedeelte worden 16 prentenboeken besproken. Bij ieder boek staat vermeld bij welk thema het boek is in te zetten en worden ook meteen enkele werkvormen aangereikt. Deze vind je terug via de qr-code. Door deze te scannen komt het filmpje in beeld.

Kosten: 38 Nafl incl. btw, excl. verzendkosten.

Interesse? Koop direct via onderstaande knop of mail naar boekgesprekjesmet@gmail.com